Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

NE DIÉTÁZZ, ÉTKEZZ TUDATOSAN!

2014. március 02. - ÉletmódCoach

im-not-on-a-diet.jpg

A Szexi Has Program fontos pillére a tudatos táplálkozás. Direkt nem diétát emlegetek, mert nem hiszek abban, hogy a pontról pontra megírt étrend élvezettel követhető. Vannak viszont olyan alapelvek, amelyre bátran támaszkodhatsz, ha fogyni szeretnél.

 

 

Ahhoz, hogy csinos hasad legyen, az étkezési alapelvek betartása mellett iktasd be a testmozgást és rendszeresen foglalkozz azzal, hogy a cél vonzó maradjon számodra. Az alábbi tippek betartása nem bonyolult, nem is túl szigorú, de eleinte nagy odafigyelést kíván – egészen addig, amíg rutinná nem válik.

 

Ne koplalj!

Az éhezés szemfényvesztés, nem attól fogsz sikerrel fogyni, hogy álló nap alig eszel, és majdnem összeesel a kimerültségtől. A szervezetednek szüksége van a fontos tápanyagokra, ha nem táplálod, ő sem tud téged támogatni a változásodban.

Az „éhező-diéták” vagyis a túl alacsony kalória bevitelű étrendek hátulütője, hogy csupán látszatfogyást eredményeznek, vagyis a testtömeg csökken ugyan, de a zsírraktárak maradnak!

Ha koplalsz, az izomtömeget kezdi bontani a szervezet, ami védekezésből nehezen engedi el a zsírraktárakat – hiszen ezek válnak a túlélés zálogává - és még többet igyekszik raktározni! Innentől már szavatolva a jól ismert jojó-effektus, vagyis végül többet hízol vissza, mint amennyit leadtál.

 

Étkezz rendszeresen!

Felejtsd el a hosszú órákon át tartó éhezést, HÁROMÓRÁNKÉNT egyél valamit, ami azt jelenti, hogy a napodnak öt étkezésből kell állnia – de minimum négyből, ha a tízóraira vagy az uzsonnára nagyon nincs igényed.

 

Reggelizni kötelező, lefekvés előtt viszont már ne egyél!

Ha eddig nem volt életed része a reggeli, kelj fel korábban, és mindenképpen egyél pár falatot, hiszen a napindító étkezés nagy jelentőséggel bír az energiaszinted szempontjából is. Egyél teljes kiőrlésű müzlit vagy szendvicset, joghurtot gyümölccsel vagy müzlivel keverve. A kávédat lehetőleg üresen vagy édesítővel idd vagy váltsd ki zöld teával!

Lefekvés előtt 2 órával már ne egyél!

 

Hűtőszanálás

Nézd át jól a frizsidert és az éléskamrát, és végy érzékeny búcsút a készételektől, kekszektől, fagyasztott tésztáktól, a fehér liszttől, a szószoktól. Innentől kezdve a nagy bevásárlásaid is legyenek tudatosabbak – sok zöldség, gyümölcs, rizs, szárnyashús, natúrjoghurt, teljes kiőrlésű termékek kerüljenek a kosaradba.

 

Cukorlimit!

A cukorfogyasztásod ne legyen több a napi energiabevitel 10 százalékánál, így a legjobb, ha a fehér cukor fogyasztását – amelyre a szervezetednek nincs is szüksége -, a minimálisra csökkented.

 

Sok-sok víz

Napi 2 liter a minimum, de az sem baj, ha 3 vagy még több lesz belőle! A legjobb, ha rendszeresítesz magadnak egy fél literes palackot, ami kényelmesen elfér a táskádban, így könnyedén olthatod a szomjúságodat és kevésbé nyúlsz majd felesleges falatok után is.

 

Edzés után fehérjeturmix

Ha késődélután vagy estefelé iktatod be az edzést, legyen a vacsorád egy jó minőségű fehérje-turmix. A szakboltokban nagy választékban és sokféle ízben kapható,  nem kell hozzá más, csak víz vagy zsírszegény tej és esetleg egy shaker. A fehérje-turmix támogatja az izmok regenerálódását, megszünteti az éhségérzetet és csökkenti az édesség utáni vágyat.

 

Akkor egyél, ha éhes vagy!

Ismerd fel az érzelmi evést, vagy az unalomból falatozást és tényleg csak akkor egyél, ha éhes vagy!

Ebben segít az alábbi check-lista is:

 

  1. Hogy fogom magam érezni azután, hogy elfogyasztottam?
  2. Milyen más módja van még annak, hogy jobban érezzem magam?
  3. Ha most kisgyerek lennék, mivel kötném le felesleges energiáimat?
  4. Mit tehetek ma, amitől holnap is jól fogom érezni magam?
  5. Meg tudom enni ezt az ételt anélkül, hogy lelkifurdalásom lenne utána?

 

Add meg a módját az étkezéseknek!

Hagyj időt az evésnek, ne kutyafuttában kapkodd be az ételt.

Kiegyensúlyozottságodhoz hozzájárul, ha kiegyensúlyozottan étkezel.

 

Ötletek köztes étkezésekre (tízóraira, uzsonnára)

 

- Teljes kiőrlésű keksz

- Gyümölcs/gyümölcsszelet/aszalt gyümölcs

- Zöldségmártogatók 

- Natúrjoghurt magában vagy gyümölccsel, cukrozatlan müzlivel

- Müzli szelet (nem csoki borítású!)

- Túró gyümölccsel

- Tejes turmix

- Teljes kiőrlésű kétszersült egy szelet felvágottal + egy szelet sajttal

- Sómentes natúrmagok

- Almacsipsz

- Marék dió, mandula

- Diákcsemege

- Gyümölcsfagyi

- Pászka

- Maximum 4 kocka magas kakaó tartalmú csoki

 

Ha még olvasnál a tudatos táplálkozásról...

Reformáld meg a táplálkozásodat!

Mitől nő az úszógumi?

Nyerő kombináció a lapos hasért

 

Étkezési naplót INNEN tölthetsz le!

Ha lelki tuningra van szükséged az életmódváltáshoz: eletmodtervezes.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr175840308

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása