Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

ÉLETMÓDTERVEZŐ KÖNYVEK KARÁCSONYRA

2014. december 16. - ÉletmódCoach

Közeleg az új év, és vele együtt jönnek a fogadkozások. Jól ismerem ezt a fellángolós időszakot, ilyenkor megsokszorozódik a felém záporozó kérdések száma is: hogy kezdjem el,  mit mozogjak, egyáltalán hogyan csináljak rá időt. Mivel még tart az ajándékozási láz, arra gondoltam, összeállítok egy kis ajánlót nektek a kedvenc könyveimből, amelyek nagy hasznotokra lehetnek az életmód változtatás során.

A felkészülésnek – jó esetben – mindig van egy információgyűjtési szakasza. Ilyenkor tájékozódunk a lehetőségekről, sok mindent elolvasunk, kivágunk, beteszünk a kedvencekbe. Persze önmagában a tudás bővítése még nem garancia arra, hogy be is indul valami, de azt hiszem, a következő könyvekben van annyi potenciál, hogy tettekre sarkaljanak.

 

konyvajanlo2.jpg

 

Celia Hawe: Karcsúsító jóga – 4 hetes hatékony program a testnek, a léleknek és a szellemnek (Partvonal)

Ezzel a könyvvel némileg elfogult vagyok, mert részt vettem a szerkesztésében. De nem csak ezért kedves nekem, hanem azért is, mert egy komplett programot kínál a három fontos pillér – mozgás, táplálkozás, lélek – érintésével, még hozzá úgy, hogy a testünkhöz való viszonyunk is egészen megváltozik tőle. A könyv alapjául egy rendkívül sikeres tanfolyam szolgált, amit a szerző és a férje fejlesztett ki, és amely segít abban, hogy ne kelljen többé farkasszemet néznünk a túlsúllyal. A szuper gyakorlatok mellett szó esik többet között a pozitív párbeszédről, az önmagunkba vetett hitről, értékalapú céljainkról vagy éppen az elengedés fontosságáról. És ahogy a könyv is írja: a siker sikert szül!

Ha nem találod meg a könyvesboltokban, most 1+1 akcióban megrendelheted a kiadó honlapjáról, szóval kedvező áron a barátnődnek/mamádnak is szerezhetsz egyet. www.partvonal.hu

 

Rhonda Byrne: Határtalan gondolatok (Édesvíz)

Ezt a könyvet ajándékba kaptam. Szeretem ezt a fajta tematikát, hogy kalendárium szerűen minden napra kínál egy gondolatot, ami jó esetben megállít egy pillanatra, sőt továbbgondolásra is késztet. Müller Péter mondta nekem az interjúban: „Ha valóban szomjazunk a tudásra, akkor azt a könyvet fogjuk leemelni a polcról, amelyikre szükségünk van éppen, és ott nyitjuk ki, ahol a válasz van.” És tényleg teljesen másképp indul a napunk, ha feltöltekezünk egy bölcs gondolattal.

Több öröm, jólét, nagyszerűség – az év minden napján.

 

Sarah Wilson: Leszoktam a cukorról (Magnólia)

Nemrég bukkantam erre a gyöngyszemre, ami azért tudott könnyen megszólítani, mert én sem vetem meg az édességeket. A csoki/cukorfüggés olyan, mint a kábítószer, nagyon nehéz róla lejönni. Az első lépés persze annak felismerése, milyen űrt igyekszünk betölteni velük. (Nekem például a nutella volt igen jó barátom, de aztán szakítottam, és azóta is megállom, hogy a szürke estéken az üveggel meg egy kanállal beüljek a tévé elé. De nem voltam mindig ekkora jellem.) A szerző sok-sok tippel szolgál arra vonatkozóan, hogyan kerekedjünk felül a sóvárgásunkon, egészséges cukorpótlókat és alternatívákat kínál, és 108 recepttel is megörvendezteti olvasóit. És ami – legalábbis nekem – szintén nem utolsó szempont: csodaszép a könyv!

 

Sárvári György: Sématörés (Háttér)

Mióta coachként (is) dolgozom, igyekszem minden hathatós irodalmat beszerezni a témában. Sárvári György a szakma egyik kiválósága, aki sok olyan fogalmat vesz elő a könyvben, amelyeket én is nagyon fontosnak tartok az életmódtervezés folyamán, úgy mint időzítés, ritmus, jelenlét, vagy éppen a testtudatosság. A könyvben szereplő írások a coaching, a terápia és a sport határvidékéről érkeztek, és nem csak a coaching iránt érdeklődőknek lehet önfejlesztő olvasmány, hanem mindenkinek, aki szeretne mélyebb önismeretre szert tenni – amely a sikeres életmódváltás alapja is egyben.

konyvajanlo1.JPG

 

Jan Chozen Bayz: Tudatos étkezés (Ursus Libris)

Bevallom, ez a példány könyvtári, de már el is döntöttem, hogy beszerzek egy sajátot belőle. A szerző azt hirdeti: felejtsük el a fogyókúrát és figyeljünk a testünk jelzéseire. Amiben szerintem nagyon sokat tud segíteni a könyv, az az, hogy segít berögződött rossz szokásaink és mintáink tudatosításában. A sok, mindennapokba beépíthető gyakorlat rávezet minket arra, hogy hogyan együnk kevesebbet úgy – hiszen sokszor a mennyiségekkel van a probléma, nem a választásokkal -, hogy közben elégedettnek érezzük magunkat. Na ez jó kérdés, ugye? Jan Chozen Bayz valóban hozzásegít ahhoz az eszközhöz, hogy újra egészséges és örömteli legyen a kapcsolatunk az evéssel.

 

Nagy Réka: Ökoanyu (Sanoma)

Réka egy régi kolléganőm, és már az ökoanyu blogját is nagyon szerettem. (okoanyu.cafeblog.hu) Még szintén egy könyvtári példányból okosodom, de már megtettem a lépéseket, hogy legyen egy saját példányom. Minden környezettudatos anyukának szeretettel ajánlom a könyvét, amelyből kiderül, milyen összetevőket érdemes elkerülnünk, hogyan készíthetünk remek kencéket házilag és hogyan is áll össze a környezettudatos háztartás. Ráadásul ez is egy olyan kötet, amit jó a kezembe fogni, jó forgatni.

 

Jacky Newcomb: Angyali titok (Bioenergetic)

Nem vagyok túlságosan spirituális irányultságú, de néhány éve elhivatott angyal-rajongónak vallom magam. Ha valami nagy feladat vár rám, biztosan ott lapul a táskámban egy angyalka, hogy megsegítsen vagyis szerencsét hozzon. Mindenkinek kell valami, amiben hisz – saját magán kívül -, én például időnként angyalkártyát sem átallok vetni, máskor meg hosszas monológokat intézek az őrangyalomhoz (különösen szorult helyzetekben). Meditációk, szertartások, megerősítések szintén találhatóak a szintén nem elhanyagolhatóan csodaszép könyvben, szóval ajándéknak is remek. De ha már egyszer megvetted, nehezen válsz meg tőle…

 

Monika Gruhl: A keljfeljancsi-stratégia (Dialog Campus)

Ismerjük a jelenséget, miszerint az életmódváltás első kríziséig mindenki nagyon elszántnak mutatkozik. Aztán beüt egy váratlan esemény és omlik a kártyavár. A reziliencia (rugalmas alkalmazkodó képesség) fogalmával keveset foglalkozunk, pedig nagyon fontos képesség. A szerző szemléletes példákon keresztül mutatja be az emberi krízishelyzeteket, és ad tanácsokat ezek feldolgozására, legyőzésére. Lelki ellenállóképességünk fejlesztése elengedhetetlen, ha sikerrel szeretnénk venni az akadályokat.

 

Oprah Winfrey: Amit biztosan tudok (Édesvíz)

Oprah Winfrey-t, a Forbes magazin a világ 20 legbefolyásosabb nője között tartja számon. Könyve ritka bepillantást nyújt a világ egyik legkülönösebb asszonyának tartott show woman világába, aki szerint „Az élet nagy áldása, ha tudatában vagyunk a négy és ötcsillagos élményeknek és meg is teremtjük rájuk a lehetőséget.” A könyvet elolvasva te is elhiszed majd, hogy képes vagy szárnyakat növeszteni, amelyek egészen az álmaidig repítenek majd.

Oprah, az O, The Oprah Magazine-ban 14 éven át vezette az „Amit biztosan tudok” című rovatát, amelyben végig lelkesítően szolgált bölcs tanácsaival. A könyv összeállításakor így összegezte a gondolatait: „Amikor az ember úgy igazán tud valamit, az kiállja az idő próbáját”. E bölcsességeket és gyöngyszemeket most átdolgozott formában, egy kötetben tálalja elénk – tele szívet tápláló felismeréssel.

 

Ursula Karven: Jóga mindenhol és mindenkinek (Mérték)

Ezt a könyvet már akkor imádtam, amikor még itthon nem volt kapható, csak egy német magazinban követhettem a szerző rovatát. A kiindulás ugyanis az, hogy bárhol, bármikor, a leghétköznapibb tevékenységek végzése közben is hódolhatunk a testtudatosságnak. Egyetlen gyakorlat sem igényel kettő percnél több időt. Mivel magam is feltétel nélkül hiszek abban, hogy öt perc alatt felrázhatjuk magunkat, csak meg kell találnunk az utat ehhez, imádom az ilyen könnyen olvasható, praktikus és jól illusztrált könyveket, ami a táskánkban is könnyen elfér.

 

Dave Randolph: A spártai módszer (Magnólia)

Na, ezt a könyvet már a keményebb edzések híveinek ajánlom. A könyv nem pusztán kőkemény gyakorlatok összessége, hanem fontos tanácsokkal lát el az aktív pihenéssel, a sérülések megelőzésével és a táplálkozással kapcsolatban is. És közben segít, hogy áttörd a saját korlátaidat. Ha a párod is fontolgatja, hogy jövőre sportosabb életmódot folytat majd, neki is jó ajándék lehet a fa alá.

 

Az információgyűjtés mezsgyéjén végezetül még ajánlanám neked az Életmódtervező Médiatárat, ahol témánként csoportosítva találhatod meg sok korábbi írásomat, újságcikkemet.

Tudod, az első lépés mindig a felkészüléssel kezdődik! Kezdd el már most és folytasd az ünnepek alatt, hogy mire beköszönt az új év, már legyen egy kész terved.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr936988387

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása