Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

KÖVESD HEIDIT!

Szuper receptek a Szexi Has Programhoz

2014. március 31. - ÉletmódCoach

HeidiVictoria-Secret.jpgNagy példaképem a csinos modell, aki négy gyerek után is ragyogóan tartja a formáját. Mielőtt felsóhajtanál, hogy könnyű neki, hidd el, a testedzést ő sem spórolhatja meg ahhoz, hogy ilyen szuper alakja legyen. Mindegy hol élsz, vagy mennyi pénzed van, a fogyás aranyszabályai mindenütt ugyanazok.

 

Heidi reggelire gyümölcsökkel megbolondított müzliket és zabpelyheket eszik, ebédre általában a húst vagy halat, de időnként a tésztát és a krumplit sem vonja meg magától. Este pedig általában zöldségek és saláták kerülnek a tányérjára. A mozgás régóta része az életének, edzéseit pedig David Kirsch, az New Yorkban élő német származású személyi edző vezényli.

 

10 nap alatt jobb formába – receptek a Szexi Has Programhoz

Van például egy tíznapos programjuk, amit érdemes kipróbálnod, ha például valamilyen eseményre készülsz, és szeretnél gyorsan formába lendülni. Ráadásul ebben a programban semmi kirívóan drasztikus nincs.

(Figyelem! A receptek csak egy személyre szólnak.)

 

1. nap:

Reggeli: Powermüzli

Keverjünk össze 100 g inkabúzát, 60 g napraforgómagot, 250 g négymagú pelyhet, 3 ek narancslevet és 2 ek mézet. A sütőt melegítsük fel 120 fokosra, a keveréket öntsük egy sütőpapírral befedett tepsibe, 40-45 percig süssük. Ebből a mennyiségből akár egész héten gazdálkodhatunk.  

Ebéd: Csirkés zöldség

Egy szelet csirkemellet hideg vízben mossuk le, és miután megszárítgattuk, sóval és borssal fűszerezzük. A filét csavarjuk bele két szelet sonkába, majd süssük át forró olajban. Forgassuk át az olajban a zöldségeket is, majd főzzünk meg 125 g rizst és adjuk a zöldségekhez. A hússal együtt fogyasszuk.

Vacsora: Különleges almaleves

1 almát, 1 hagymát és 2 fokhagyma gerezdet vágjunk kockára, és 1 tk curryvel 300 ml tyúkhúslevesben rakjuk fel lefedve főni. 3 ek tejszínt, és 1 tk repce olajat adjunk hozzá, majd sóval, kevés édesítőszerrel és borssal fűszerezzük.

 

2. nap

Reggeli: Tejberizs banánnal

Főzzünk ki 125 g rizst, keverjük össze 150 g zsírszegény vaníliajoghurttal. Ízesítsük csipetnyi kardamómmal (biobolt), majd karikázzunk rá egy fél banánt.

Ebéd: Tésztasaláta mozzarellával

1 paradicsomot, negyed kigyóuborkát és 1 póréhagymát alaposan mossuk meg, majd vágjuk fel őket. Fél csomag mozzarellát vágjunk kockára, keverjük össze őket 200 g kifőzött durumtésztával. Balzsamecettel, mustárral, narancslével és kevés mézzel ízesítsük.

Vacsora: Keleti spenóttál

1 hagymát, 1 gerezd fokhagymát pucoljuk meg, majd vágjuk apróra. 200 g soványhúst az olajon pirítsuk meg, amíg meg nem puhul. Sóval és borssal fűszerezzük. 250 g spenótot vágjunk fel és a fűszerekkel, naranccsal ízesítsük, majd az egészet adjuk a húshoz és pároljuk össze. Köretként rizst ehetünk hozzá.

 

3. nap

Reggeli: Sárgabarackos sütemény (vagy Powermüzli)

1 tojást 3 ek teljes kiőrlésű búzaliszttel, 2 ek sovány túróval és 2 ek ásványvízzel keverjünk össze. 3 db szárított sárgabarackot vágjunk össze kockára és adjuk a tésztához, fél tk vajat olvasszunk meg teflonos serpenyőben, majd adjuk hozzá a tésztát és mindkét oldalán 2 percig, süssük át.

Ebéd: Rizssaláta csirkével

Pucoljunk meg a 1 répát és reszeljük le a durva fogú reszelőn, majd keverjük össze 125 g kifőzött rizzsel és 150 g joghurttal. Mézzel, sóval és curryvel ízesítsük. 1 szelet csirkemell filét süssünk meg, majd vágjuk csíkokra. A mentalevéllel díszített salátával tálaljuk.

Vacsora: Joghurtos zöldségleves

200 g répát és 150 g zöld spárgát vágjunk darabokra. A zöldséget és 1 szétnyomott fokhagyma gerezdet dunsztoljunk meg 1 tk olívaolajban. Adjunk hozzá 200 ml zöldséglevest, és 5 percig lefedve pároljuk. 100 g 1,5 %-os joghurtot, fél tk étkezési keményítőt és némi levest keverjünk hozzá. Sóval, borssal ízesítsük, bazsalikomlevéllel szórjuk meg a tetejét.

 

4. nap

Reggeli: Teljes kiőrlésű kenyér paradicsomos túróval

4 ek túrót keverjünk össze 1 tk paradicsomvelővel, sóval és borssal fűszerezzük, a paradicsomos túrót kenjük egy szelet kenyérre.

Ebéd: Pulykafilé paradicsommal

150 g pulykamell filét süssünk 2-3 percig 2 tk olívaolajban. Tengeri sóval és borssal fűszerezzük, majd vegyük ki az olajból. 150 g koktél paradicsomot adjunk az olajhoz és 2-3 ek vízzel öntsük fel, és kis idő múlva locsoljuk meg vele a húst.

Vacsora: Gyümölcsös rizssaláta

60 ml narancslevet, 1 tk mézet, 2 tk almaecetet, sót és tabascot keverjünk el egy tálban, majd keverjünk bele 1 ek szezámolajat. Fél narancsot, valamint 1-2 póréhagymát vágjunk apróra. Az elkészített hozzávalókat, 100 g főtt natúr rizst és némi csíkokra vágott salátát keverjünk össze a szósszal.

 

5. nap

Reggeli: Epres müzli (vagy Powermüzli)

50 g teljes kiőrlésű müzlit, 150 ml sovány joghurtot, 100 g epret. Az epret vágjuk kockára és keverjük össze a joghurttal és a müzlivel.

Ebéd: Halfilé borsópürével

150 g borsót 75 ml zöldséglében főzzük meg, majd pürésítsük. Tormával, sóval, borssal ízesítsük. Mossunk meg 2 póréhagymát, majd vágjuk karikákra. Pucoljuk meg egy friss gyömbért, vágjuk fel. 150 g halfilét sózzunk-borsozzunk. Olíva olajban kb. 2 percig süssük, majd fordítsuk meg, és újabb 2 percig süssük tovább a másik oldalán, majd dunsztoljuk meg a hagymát és a gyömbért, végül a halat a pürével és a hagymákkal együtt tálaljuk.

Vacsora: Zöldség koktél

200 g vegyes zöldséget főzzünk meg sós vízben. Miután a vizet leöntöttük, hagyjuk kihűlni. Fél doboz tonhalat olaj nélkül pürésítsünk össze 1 tk olívaolajjal, 2 ek kefírrel, 2 ek kapri bogyóval és fél citrom levével. Fűszerezzük sóval és borssal. Keverjük ezt a zöldségekhez, két szelet teljes kiőrlésű pirítóst ehetünk hozzá.

 

6. nap

Reggeli: Almás-sajtos zsemle

Mossunk meg egy almát és vágjuk fel vékony szeletekre. Vékonyan kenjünk meg mustárral egy teljes kiőrlésű zsemlét és a zsírszegény sajtszeletekkel valamint pár almaszelettel fedjük be.

Ebéd: Pulyka Yakitori

100 g felszeletelt uborkát és 100 g konzervananászt süssünk meg 1 tk repceolajban. Vegyük ki őket, majd a serpenyőbe rakjunk még 2 tk olíva olajat és 150 g pulykamell filét süssünk át benne 2-3 percig. A maradék zsiradékot 2-3 ek vízzel engedjük fel, adjunk hozzá 1 tk mézet, 1 citrom levét és 1 ek szójaszószt. Főzzük fel az egészet. Rizzsel tálalhatjuk.

Vacsora: Paprika frittata

100 g paprikát vágjunk darabokra, 1 finomra vágott hagymával és 2 ek vízzel 3-5 percig fedő alatt pároljuk, majd vegyük le a fedőt. 2 tojást és 2 ek tejet keverjünk el és öntsük a serpenyőbe. 5-7 percig kis lángon főzzük tovább. Tegyünk bele 100 g érett paradicsomot és 1 tk ketchupot. Majd tálalhatjuk is.

 

7. nap

Reggeli: Pirítós mozzarellával (vagy Powermüzli)

50 g mozzarellát keverjünk össze 3 ek joghurttal és 1 tk zöldfűszerrel, majd sózzuk és borsozzuk meg. Negyed uborkát vágjunk szeletekre, a teljes kiőrlésű pirítósra rakjuk rá a keveréket, majd az uborkát, végül szórjuk meg 1 ek búzacsírával.

Ebéd: Wokban sült hal

150 g halfilét vágjunk darabokra és sózzuk meg. 2 tk repceolajban süssük 2 percig, majd kivéve tartsuk meleg helyen. Ezután tegyünk a serpenyőbe 150 g mirelit zöldséget teszünk, és 3-5 perc alatt kevergetés közben megsütjük. 65 g főtt riszt adunk hozzá, majd további 2 percig tovább pároljuk. Végül még 1 ek ketchupot, 2 ek narancslevet és 1 ek édes szójaszószt, keverünk hozzá. 

Vacsora: Csirkés grapefruit saláta

100 g csirkemell filé, 1 EK szójaszósz, 2 TK olaj, 2 hagyma, fél grapefruit, 2 EK szója csíra, 70 g saláta, 50 g sovány joghurt, 1 EK snidling, 1 citrom, só.

100 g csirkemell filét vágjunk csíkokra és 1 ek szójaszószban és 1 tk olíva olajban marináljuk, majd 1 tk olajban kb. 5 percig sütjük. 2 hagymát vágjunk szeletekre. Fél grapefruitot egy éles késsel filézzünk ki, és a kicsorduló levet fogjuk fel. A csirkét, a hagymát és a grapefruitot a szójacsirára és a salátára helyezzük. Végül joghurtból, snidlingből, grapefruit léből, 1 ek citromléből, sóból és chiliből készített keverékkel öntsük le.

 

8. nap

Reggeli: Ananászos müzli

2 vékony szelet feldarabolt friss ananászt 3 ek zabpehellyel, 2 ek kókuszpehely és 100 g kefirrel összekeverünk.

Ebéd: Brokkolis rizs

100 g rizst sós vízben kifőzünk. 3 ek póréhagyma karikát, 1 szétnyomott fokhagymát és 100 g brokkolit az utolsó 3-4 percben adjunk hozzá. 3-4 ek főzővizet keverjünk el 1 ek pestoval és a kifőtt rizzsel, majd a zöldséggel keverjük el. Bazsalikommal és reszelt parmezán sajttal tálaljuk.

Vacsora: Tonhalas saláta

75 g-75 g uborkát, paradicsomot, paprikát és zellert kockázzunk fel, daraboljunk hozzá fél fej salátát,  csöpögtessünk le 130 g tonhalat, majd 3 ek olíva olajból, 1 ek citromléből, 1 gerezd szétnyomott fokhagyma, 1 ek Provance-i fűszerkeverékből készítsünk öntetet. Keverjük össze a hozzávalókat és locsoljuk meg az öntettel.

 

9. nap

Reggeli: Pulyka szendvics (vagy Powermüzli)

2 szelet teljes kiőrlésű toastot kenjünk meg 1 ek zsírszegény túróval. Kevert zöldfűszerekkel és kevés sóval, borssal szórjuk meg, 50 g uborkát és 50 g pulykafelvágottat rakjunk az egyik szelet kenyérre, majd a másik szelettel fedjük be.

Ebéd: Cukkíni tekercsek salátán

1 cukkínit vágjunk fel hosszú csíkokra, és 2 tk olívaolajban kevergetés közben süssük meg 3-4 perc alatt. Sózzuk, borsozzuk, és 1 ek narancslevet keverjünk hozzá. A cukkíni csíkokat ezután tekerjük bele vékonyra vágott pármai sonkaszeletekbe. Végül készítsünk joghurtos öntetet 2 ek joghurtból, 2 tk fehérbor-ecetből, kevés sóval és borssal ízesítve. A sonkás tekercseket fejessaláta levelekre helyezzük és a joghurtos öntettel leöntjük.

Vacsora: Spárga saláta

300 g zöld spárga, 1 tojás, só, 75 g rucola, 100 ml sovány joghurt, 2 EK citromlé, bors, 30 g parmezán sajt.

300 g spárgát és 1 tojást sós vízben 10 percig főzünk, feldaraboljuk őket, majd hozzákeverjük 75 g rucola salátához. 100 ml joghurtból, 2 ek citromléből, kevés só és bors felhasználásával öntetet készítünk. Végül 30 g parmezánnal megszórva a tetejét tálaljuk.

 

10. nap

Reggeli: Almás müzli

Fél alma, fél banán, 150 ml zsírszegény tej, 1 tk méz, 3 ek zabpehely.

A gyümölcsöket vágjuk fel, majd keverjük össze a tejjel, a mézzel és a zabpehellyel.

Ebéd: Tésztás olíva saláta

100 g penne tésztát főzzünk meg sós vízben, majd vágjunk hozzá 40 g zöld olívát. Keverjük el 80 ml paradicsomlével, 1-2 tk balzsamecettel és 2 tk olívaolajjal, fűszerezzük cayenne borssal és kevés sóval.

Vacsora: Gazdag gyümölcssaláta

30 dkg epret, 2 narancsot, 1 banánt, 1 almát és 1 kivit felszeletelünk és összekeverünk. Behűtjük és 20 percig összeérleljük.

 

Ha nassolnál..

Harapnivalók a két étkezés közötti időre

- Körtés püré: Pucoljunk meg egy érett körtét. Pürésítsük el fél tk mézzel, friss gyömbérrel és 150 g zsírszegény joghurttal.

- Tea + müzliszelet: Készítsünk frissítő mentateát és együnk hozzá egy müzliszeletet.

- Zöldséges rudacskák: 100 g friss túrót keverjünk össze 1 tk mustárral. 250 g zöldséget (pl: répa,paprika) pucoljunk meg és vágjuk darabokra, majd a túróba mártogatva együk meg.

- Szőlőjoghurt: 150 g zsírszegény joghurtot keverjünk össze fél tk mézzel és egy leheletnyi fahéjjal. 100 g szőlővel fogyasszuk!

- Latte Macchiato (tejes kávé): 200 ml forró zsírszegény tejet habosítsunk fel és adjunk hozzá 1 tk cukormentes instantkávét.

- Mokka-Menta joghurt: Keverjünk 150 g joghurtba 1 tk instant kávéport, és 1 tk mézet. 4-5 mentalevélkét vágjunk apróra és keverjük azt is hozzá.

- Eper-narancs joghurt: Keverjünk 150 g joghurtba 1 ek diabetikus narancsdzsemet és 1 tk lenmagot.

- Fahéj-ananász ital: Préseljünk ki egy zöld citromot és turmixoljuk össze 100 g ananásszal, fél tk őrült fahéjjal, 150 ml szójatejjel vagy kefirrel. Jégbe hűtve igyuk.

- Répa-banán ital: 100 ml répalevet, 60 g banánt és 100 ml szójatejet vagy kefirt turmixoljunk össze.

- Pikáns paradicsom ital: 100 ml szójatejet vagy kefirt 75 ml narancslével 75 ml paradicsomlével és 3-4 bazsalikomlevéllel turmixoljunk össze. Pikáns íze lesz, ha némi tabascot is adunk hozzá.

 

Heidi minta edzésterve - 4 hétre

1. hét: Edzőteremben vagy a szabadban

Hétfő: 40 perc közepes tempójú gyaloglás

Szerda: 8x5 perc – ötpercenkénti váltással 5 perc flott gyaloglás és 5 perc kocogás

Péntek: 20 perc séta, majd 15 perc kocogás zsírégető tartományban

Vasárnap: 40 perc flott gyaloglás

 

2. hét:

Kedd-Csütörtök-Szombat: Az edzőteremben

- 5 perc bemelegítő gyaloglás a futógépen

- 15 perc lassú tempójú futás (6,5 km/h-s sebességgel) pulzuskontrollal

- 15 perc tekerés háttámlás kerékpáron zsírégető tartományban, majd 5 perc levezetés a az 1-es nehézségi fokozaton

 

3. hét: A szabadban

Hétfő-Szerda-Péntek-Vasárnap:

- 15 perc séta, majd 15 perc futás zsírégető tartományban, végül 5 perc séta levezetésképpen

 

4. hét: Az edzőteremben

Kedd-Csütörtök-Szombat:

- 5 perc bemelegítő gyaloglás a futógépen

- 15 perc lassú tempójú futás (6,5 km/h-s sebességgel) a pulzusszámot a zsírégető zónában tartva

- 20 perc tekerés háttámlás kerékpáron zsírégető tartományban, majd 5 perc levezetés az 1-es nehézségi fokozaton

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr705887568

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása