Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

MUTASD, MIRE VÁGYSZ!

2015. január 02. - ÉletmódCoach

24753324_s.jpgVan egy anekdota, amit gyakran elmesélek a tréningeken rámutatva, milyen viszonyulással érdemes belevágni a terveink megvalósításába. Amikor megkérdeztek két kőművest, mivel foglalkoznak éppen, az egyik így válaszolt: "Falakat húzok fel". A másik viszont ezt felelte: "Katedrálist építek!" Ugye érzed a különbséget?

Bármibe is szeretnél fogni, bármin is szeretnél változtatni idén, látnod kell, hová akarsz eljutni. Nem baj, ha még nincs előtted minden egyes lépés, de lényeges, hogy az elhatározásaid szilárd alapokon nyugodjanak.

Író emberként maradéktalanul hiszek „a szó elszáll, az írás megmarad” elv erejében.

Íme, négy remek technika, amelyeket én is előszeretettel alkalmazok a coaching ülések és a tréningek során, és neked is hasznodra lehetnek az idei célkitűzéseid megalapozásában.

 

-          Listázz!

Nyiss új lappal, vagyis szerezz be egy új noteszt, vagy egyszerűen fogj egy papírt, amit később betehetsz egy borítékba, hogy majd év végén kibonthasd.

Ezután vedd számba, mi  mindenen szeretnél változtatni, milyen céljaid vannak 2015-ben.

Ha szívesen olvasnál még a listakészítés trükkjeiről, itt megteheted!

mjtgnzC6U61r5f0jbo1_500.png

 

-          Szerződj önmagaddal!

A szándék önmagában kevés, az elköteleződés fontosságáról ebben a bejegyzésben írtam bővebben. 

Elsőre talán furcsán hangzik, de segít a célod komolyan vételében és a bukkanókon való átjutáson, ha ünnepélyesen leszerződsz magaddal az életmód változtató projektre és mindezt papírra is veted.

Például így:  

Elkötelezem magam amellett, hogy a következő __ hétben/hónapban elérem a vágyott testsúlyomat és meg is fogom tartani. Kötelezem magam továbbá, hogy addig dolgozom a célomért, amíg el nem érem. Felelősséget vállalok a sikerekért és a kudarcokért is, tudom, hogy minden rajtam múlik. Megfogadom, hogy nem keresek kibúvókat, még akkor sem, amikor nem könnyű kitartani.                                  (Dátum, aláírás) 

 

szerzodesminta.jpg

 

-          Készíts vágytablót!

Gyerekkoromtól nagy rajongója vagyok a színes női magazinoknak, amelyekből ötleteket meríthetünk a vágyott életstílus kialakításához. Mindehhez széles képanyag áll a rendelkezésünkre. 

A vágytablóhoz kell néhány példány a kedvenc magazinodból, egy olló, ragasztó és egy nagyobb kartonpapír, vagy egy parafatábla. Először is vágd ki azokat a képeket, amelyek valamiért megszólítanak, megragadnak, amelyek megjelenítik azt, amit te is szeretnél elérni. Ezután ragaszd őket fel a kartonlapra, vagy tedd ki a táblára és tedd jól látható helyre, hogy mindig emlékeztessen a céljaidra. 

 

03ecffe0f5dda4b414f8651d6bae81f3.jpg

 

-          Legyen álomfalad!

Az egyik korábbi munkahelyemen egy szép nagy falfelület volt mögöttem, amit az idők során szépen kitapétáztam a számomra kedves képekkel. Például nagyon megfogtak akkoriban azok a fotók, amiken sportos anyukák voltak aranyos kisgyerekkel. Lelkem mélyén vágytam is már a babázásra, bár akkoriban reális esélyem nem volt rá. A következő évben megszületett a kisfiam! :-)

Az álomfalhoz jó lehet egy nagyobb hűtőajtó, vagy szekrényajtó is.

Ha a te vágyad az, hogy végre megszabadulj a feleslegedtől, van egy jó programajánlatom számodra:

Gyere el a következő SÚLYVESZTŐ LÉLEKTRÉNINGRE! (rákattintva elérheted a részletes információkat)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr767033347

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása