Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

HOGYAN HATSZ A TESTEDDEL?

2014. január 31. - ÉletmódCoach

Szeretnél jó benyomást kelteni? Egy egyszerű, mégis remek technikát ajánlok arra, hogy gyorsan összerakd magad – még akkor is, ha az egód éppen romokban hever.

brigitte.jpg

 

Azt már tudjuk, olvastuk, láttuk ezerszer, mennyire erőtlen hatást keltünk, amikor beesett vállakkal, lógó orral, görbült háttal járunk a világban. A nagyon is decens különbséget Gracie Hagen fotográfus örökítette meg a közösségi oldalakat is bejárt „Illusions of the Body” fotósorozatában. (A többi fotót itt nézheted meg.)

Már egyetlen mozdulat vagy a testhelyzeted megváltoztatása elindíthatja a szemléletváltást megmutatva a test és a lélek szoros kapcsolatát. Maja Storch német pszichológusnő és Benita Cantieni testterapeuta embodiment nevű programja abban segít, hogy a tűzvonalban mindig magabiztos hatást kelts, hiszen ez is elsajátítható, gyakorolható.

 

Testbe zárt érzések

A testünk az életünk szimbóluma. Sokszor hamarabb elárul minket a tartásunk, mintsem bármit is elárulnánk az aktuális lelki állapotunkról. Egy rossz nap hangulata is a testünkre sütött bélyeg lesz, akár egy levakarhatatlan nátha, vagy egy régen várt örömhír. A boldogság és a reményvesztettség pillanataiban teljesen másmilyen testtartást és gesztusokat veszünk fel.

De mi van akkor, ha egy pocsék napon kell magunkat gyorsan gatyába rázni, vagy egy fontos találkozón szeretnénk jó benyomás kelteni?

A feladat egyszerű. Idézd fel azokat az érzéseket, amelyeket sugározni szeretnél. A belapult mellkas, a beesett vállak, az összeszorított ajkak vagy a behúzott nyak negatív kisugárzásúak. Azt mutatják, hogy nem vagy jól.

Az viszont nem megoldás, ha kényszeresen kihúzod magad, mert pont a lényeg vész el: a spontaneitás és a természetesség. A legjobb út, ha érzéseket kutatsz fel magadban, amelyekhez leginkább egy kis mozizás útján juthatsz. Ehhez a mozihoz azonban ki sem kell lépned otthonról, egyszerűen csak dőlj hátra, és képzelj magad elé valakit, akinek a fellépése példaértékű számodra. Tarts egy kis vetítést magadnak, idézd fel őt, lásd minél kimunkáltabban, részletesebben a magabiztos mozialakodat.  

Aztán gondold át, hogy rád váró helyzetben mit szeretnél leginkább közvetíteni, elmagyarázni, megjeleníteni, és kapcsold össze a számodra vonzó megjelenés-mintákkal! 

 

A rózsa esete

Tamás egy fontos megbeszélésre készült a főnökével és szeretett volna ezen a találkozón női felettesével szemben megtámadhatatlannak tűnni. Közösen kerestük azt a szimbólumot, amely abban a helyzetben védettséget adhatott számára, ez pedig egy szép hosszú szálú rózsa lett. Arra kértem Tamást, képzelje el, hogy ő maga a rózsa. Álljon fel és vegye fel az ennek megfelelő testtartást. Amikor belenézett a tükörbe, ő maga is meglepődött azon, mennyit változott a kiállása. Már nem bizonytalanságot, hanem én-erőt és büszkeséget sugárzott.

A szimbólum vagy a példakép részletes körülírása nagyon fontos. Minél több információnk van róla, annál inkább elleshetjük tőle a számunkra előnyös tulajdonságokat. Egyszerűen a bőrébe kell bújnunk képzeletben.

 

Legyen tartásod!

Érdemes napi szinte pár percet rászánnod a gyakorlásra és tréningezned ezekkel a "testképekkel". Figyeld meg, mi az, ami a leggyorsabban és a legerősebben hat rád. Mitől változnak meg leginkább a gesztusaid és a mozdulataid? A jó hír pedig az, hogy ezek a testemlékek bármikor előhívhatóak, hiszen a tested nagyon is kötődik ahhoz, amit az elmédben raktározol. Legyen az kellemes vagy fájdalmas…

Fotó: brigitte.de

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr635791635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása