Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

SPORTOLJ KEVÉS PÉNZBŐL!

Bejegyzés alcíme...

2013. március 07. - ÉletmódCoach

Eddig azt gondoltad, hogy a fittségnek nagy ára van? Az alábbi tippekkel remekül formába hozhatod magad, és nem is kell mélyen a pénztárcádba nyúlnod!

 

sparschwein.jpg

A mozgásszegény életmódot folytatók top 3 kifogása általában a következő: nincs kedvem, nincs időm, nincs pénzem. Én azt vallom, az első kettőt lehet csinálni, a harmadikra pedig nincs feltétlenül szükség ahhoz, hogy karbantartsd az alakodat.

 

1.      Tornázz otthon!

Ebben segítségül hívhatsz egy edzettségi szintednek megfelelő dvd-t, vagy néhány youtube videót. Csak akkor intenélek óva e magányos hadművelettől, ha az utóbbi időben egyáltalán nem mozogtál. Ez esetben legjobb, ha részt veszel néhány edző vezette órán, és utána lejegyzeteled azokat a gyakorlatokat, amelyekből összeállíthatod az otthoni mozgássorodat.

Túl sok eszközre sem lesz szükséged. Tornaszőnyeg helyett megteszi egy nagyobb fürdőlepedő, súlyzók helyett másfél literes teletöltött palackok. A saját testtel végzett gyakorlatok is lehetnek nagyon hatékonyak!

 

2.      Tornacucc tágan kezelve

Sokszor hallom másoktól, hogy nem szívesen mennek a nagyobb fitnesz-komplexumokba, mert ott divatosan, az utolsó trend szerinti sportruhákban feszít mindenki. Ha úgy érzed, ez téged is visszavetne a csoportos mozgásban, ráadásul nincs is most kereted arra, hogy sokat költs a sportszerelésre, nézz szét a nagyobb turkálók kínálatában. Én a minap egy kilós turiban remek állapotú Nike topot találtam, ami így kb. 500 Ft-ra kóstált.

Nagyon fontos, hogy edzés közben semmi se feszélyezzen, ezért járj inkább kisebb, családias tornacentrumba, ahol nem a ruha a lényeg, és egy póló meg egy régi tréningnadrág is bőven megteszi. Amire viszont érdemes beruházni, az egy jó kiképzésű tornacipő (érdemes figyelni a leárazásokat, akciókat) és egy sportmelltartó! Vedd úgy, hogy ezek a sportos életmódod legfontosabb beruházásai!

 

3.      Személyre szabott segítség olcsón

Az interneten rengeteg anyagot találsz, amelyek segíthetnek az alakod formálásban, az izmosodásban, fogyásban. A legjobb, ha folyamatosan bővíted a látóköröd, és minél több cikket elolvasol. (Nézz be a Médiatáramba, ahol sok hasznos cikket találsz!)

Sok helyen e-mailben is tanácsot kérhetsz az egyéni problémádra, a válasz ha nem is gyorsan, de egészen biztosan ingyen érkezik. Nekem is írhatsz, ha megakadnál abban, hogyan élj mostantól fittebben.

 

4.      Irány a szabadba!

A gyaloglás és a futás semmibe sem kerül, így érdemes körbenézned, hol hódolhatnál neki a természetben. Budapesten vonzó helyszín a Normafa, a Kopaszi-gát, a Kamaraerdő, a Hajógyári- vagy a Margit-sziget, de talán akad a környékeden olyan sportpálya, ahová szabad a belépés. Én sokáig a lakótelepet futottam körbe, és a Népligetben róttam a köröket, de a semminél az is több, ha néhány háztömböt megteszel.

+ Korábban már utaltam a megfelelő lábbeli fontosságára, aminek a futásnál, a flott gyaloglásnál különösen nagy jelentősége van. A lényeg, hogy jó kiképzésű, vízhatlan és strapabíró legyen. A lábad egészségén nem érdemes spórolnod!

+  Egyedül vagy társaságban? Ez örök kérdés a szabadtéri sportoknál. Sokaknak egy sporttárs nagy húzóerő, mások inkább a gondolataikba merülnének, zenét hallgatnának közben.

+ Tavasztól őszig számtalan ingyenes utcai futóverseny zajlik, kezdd el már most is a készülést, a kitűzött cél biztosan motiválni fog. A versenyekről itt tájékozódhatsz: www.bsi.hu

+ Remek mozgásforma a nordic walking. A szükséges botokhoz akár használtan is hozzájuthatsz, csak egyszer kell beszerezni őket, jó sok kiránduló-útvonalat bebarangolhatsz, és jó sok kalóriát elégethetsz.

 

5.      Közös bérlet

Az óráimat jelenleg egy parkban tartom. Egész pontosan egy parkban álló épületben. Ha edzés közben kinézek az ablakon, kicsit a természetben érzem magam. A közelben lévő sportpályákon olykor még késő este is folynak a meccsek, sok családapa, stresszes munkakörben dolgozó engedi le itt a fáradt gőzt. Mindehhez nem kell más, csak egy kis szervezés. Toborozz magad köré olyanokat, akikkel különböző labdajátékoknak hódolhattok. A bérleti díj így osztódik, és annél kedvezőbb, minél nagyobb a létszám.

+ Két legyet ütsz egy csapásra, ha a sportolás helyszínére gyalog, kerékpáron vagy görkorcsolyán érkezel, így növelheted a kalória-felhasználásod.

 

6.      Ingyenes rendezvények

Egy kis éberséggel akár a közösségi oldalakon is sok ingyenes rendezvényre, díjmentes nyílt napra bukkanhatsz, amelyek anyagi kockázat nélkül adnak lendületet a sportos életmódhoz. Nagy előnyük, hogy különféle irányzatokat, óratípusokat mutatnak be, így kifürkészheted, melyikhez érzel leginkább kedvet magadban. Egyes rendezvényeken ingyenes állapotfelmérésre is lehetőséged nyílik.

 

 

Sporolós villámtippek

 

  • Torna dvd-ket a könyvtárak kínálatában is találhatsz! Nézz körbe a hozzád legközelebb esőkben! Ugyanitt korábbi életmódmagazinok is elérhetők lehetnek.

 

  • Sok fitneszcentrumban napijegyet kell váltani, igaz, ez számos pluszszolgáltatást foglal magában (pl. szauna, úszáslehetőség, edzésterv, stb.) Ilyen helyre azonban csak akkor érdemes ellátogatnod és kiperkálnod a több ezer forintos díjat, ha valóban elengedő időd van arra, hogy kiélvezd a szolgáltatásokat.

 

  • Egy fárasztó után kiváló stresszoldó és minden porcikát átmozgató mozgásforma a tánc. Használd ki, ha egyedül vagy otthon, tedd be a kedvenc pörgős zenédet, és ropd addig, amíg nem folyik rólad a víz.

 

  • Lelki támogatásra és edzéseid előremozdítására is szükséged van egyidejűleg? Keress komplex megoldásokat, hiszen így olcsóbban kijössz, mint ha külön járnál edzésre és tanácsadóhoz. Erre találtam ki a Fitness Coachingot! A jövő a tanácsadás szemléletű edzésé, és jó esetben az edző kicsit olyan, mint egy pszichológus! Ahogy a tested szépül, lélekben is új erőre kapsz! Szóval két legyet üthetsz egy csapásra!

 

  • Jó beruházás lehet egy ugrókötél. Csak pár száz forint és sok-sok kalóriát égethetsz vele. Jó fárasztó mozgásforma, és jó állóképesség-fejlesztő.

 

  • Ha kicsit meghúzod a nadrágszíjat az étkezésben (pl. egyszer nem mész le a menzára a kollégákkal, hanem viszel otthonról ebédet), máris megvan az esti torna ára. Itt sem kell sokért vízre, vagy izotóniás italra beruháznod, inkább vedd meg otthonra nagy kiszerelésben, vásárolj hozzá izotóniás italport, és kutyuld össze saját magad! Sokat spórolhatsz vele!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr175121652

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása