Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

MIÉRT NEM TUDOK LEFOGYNI?

2012. április 18. - ÉletmódCoach

 

Téged is foglalkoztat ez a kérdés? Észrevetted, hogy általában azon a kritikus ponton akadsz el a fogyókúrában, ahol más irányú terveid is zátonyra szoktak futni?

Vegyük például az időhiányt…
Azt mondod, nincs időd edzőterembe járni, piacra kajtatni zöldségért, kalóriákat számolgatni, meditálni, egyáltalán átgondoltan élni. No de ha az egészségedre és a saját testi-lelki jóllétedre nincs kapacitásod, akkor mire van? Van erre egy kedvenc hasonlatom. Tegyük fel, hogy van egy csodás versenyparipád, aki dicsőséget hoz neked és bőségesen megkeresi az abrakra valót is. Vajon milyen minőségű takarmánnyal etetnéd? Mennyire figyelnél oda a felkészítésére? Hogyan gondoznád? Megjutalmaznád-e a részsikereiért, mert mondjuk, ha nem is nyer derbit, remekül szerepel a kisebb összdíjazású versenyekben.  
Neked csak önmagaddal és önmagadért kell versengened! A tested megérdemli a törődést! A minőségi táplálékot, az aktív és a passzív pihenést az egész napos munka után, és a dicsérő szavakat is a részsikereket követően. Őszintén: biztos, hogy az időhiány tart vissza attól, hogy felelősséget vállalj az életmódodért?
Aztán lehetséges az is, hogy a kezdeti lendület után elvesztetted a fókuszt,
már nem is tudod, mit akarsz igazán, hirtelen minden más fontosabbnak tűnik, a célod (hogy megszabadulj azoktól a fránya kilóktól) a homályba veszett. Csak hogy: ahhoz, hogy sikerrel vedd az akadályokat, mindig látnod kell, hová lesz a kirándulás. Ha máshol nem, hát az agyad vetítővásznán. Foglalkozz a jövendő, szemet gyönyörködtető végeredménnyel mindennap gondolatban!
Az sem jó, ha túl görcsösen akarod!
Mert akkor túl sokat vársz el magadtól és ezért nem riadsz vissza a szélsőséges megoldásoktól, amelyekkel csak sanyargatod a szervezeted a tiszavirág életű sikerekért. A koplalás és a „kényszersport” sehová sem vezet. Alkosd meg úgy az új alakodat, hogy közben élvezd minden pillanatát!
Áldozat szerepben nem lehet fogyni!
Tudom, időnként könnyebb elbújni a „már a nagymamám is kövér volt” típusú sirámok látszatbiztonságot nyújtó rejtekébe. Mert ha itt vagy most ezen az oldalon, akkor te változtatni akarsz, és ha változtatni akarsz, akkor azt erős akarattal, céltudatosan és szenvedéllyel kell tenned! Az áldozat szerepéből nem fogsz boldogulni. Játsszuk azt, hogy te már most is sikeres vagy! Emlékezz vissza egy olyan helyzetre, amelyet minden nehézsége ellenére remekül megoldottál. A siker benned van, csalogasd elő!
Folyton másokkal vagy elfoglalva…
Ez is kétélű. Egyfelől azért nem foglalkozol magaddal, mert mindig mások érdekeit, óhajait, sóhajait helyezed előtérbe. Sajnálom… Ők nem fognak lefogyni helyetted…
A másik opció, hogy az előre lendítő lépések helyett azon tipródsz, hogy bezzeg a szomszédlány miniszoknyát hordhat, a kolléganőd meg annyit eszik, mint egy ló, mégis alulról üti az 55 kilót. Hol itt az igazság?! No igen, létezik olyan, hogy szerencsés alkat, de azért ha leülnél néhány karcsú és általad irigyelt nővel beszélgetni, kiderülne, hogy igazából – ha tudattalanul is – de megdolgoznak a csinos idomokért, még hozzá úgy, hogy alakbarát életstílust alakítottak ki maguknak. (Erről majd egy későbbi bejegyzésemben részletesen is írok, hogy te is megteremthesd az alakbarát élet-formádat!)
Talán azért szorít még mindig a nadrág, mert túl sokat agyalsz és keveset cselekszel!
A vágyak önmagukban ritkán mozdítanak ki a komfortzónánkból. Ehhez kell egy szilárd döntés. Te már döntöttél az új formád mellett vagy még csak vágyakozol? Amit ma megtehetsz, tedd meg még ma! A „majd holnaptól” tízből kilencszer zsákutca.
Az is árthat az alakodnak az is, ha könnyen befolyásolható vagy!
Például nem tudsz elköteleződni egy irányvonal mentén, hanem minden kéretlen tanácsot és minden csábító falatot elfogadsz, és ezzel örök kísérletező maradsz. Bízz az ösztöneidben, különösen a testedben, ami elárulja, mi a jó neked/neki! Nem létezik mindenkinek alkalmatos csodaszer, sport vagy diéta. Meg kell találnod a saját módszereidet, praktikáidat, szokásaidat. Ne habozz tovább! Vágj bele!
Megeshet az ellenkezője is: makacsul vallod, hogy egyedül is boldogulsz.
Soha nem kérsz segítséget,pedig többször bebizonyosodott már, hogy szükséged van a folyamatos motiválásra, a biztató szavakra, sporttársakra vagy egy támogató körre. A közösségnek fantasztikus ereje tud lenni, rengeteg hasznos tanácsot és visszajelzést gyűjthetsz be. Törj ki az önkéntes magányból és keress szövetségeseket a tervedhez!
Oké, akkor most fogj egy papírt és írd le, mi az a 3 dolog, amit a következő 24 órában meg fogsz tenni a fogyás érdekében!  Például: 
1. elmegyek kocogni
2. csinálok egy könnyű salátát vacsorára
3. lefekvés előtt az új alakomat fogom vizualizálni
 
Sok sikert!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr574458078

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása