Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

ÖNBIZALMAD ELLENSÉGEI 2.

2012. január 09. - ÉletmódCoach

Ahhoz, hogy sikerre vidd a fogyókúrád, hinned kell önmagadban. Számolj le önbecsülésed legnagyobb ellenségeivel és tegyél szert imponáló magabiztosságra!

Az önbizalmi gyorstalpaló részei segítenek, hogy felismerd a „mumusaidat”, és megtanulj zöldágra vergődni velük.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

3. A harmadik ellenség: a hamis szépségideál

Folyton a magazinokban szereplő, gyakran kimondottan kórosan sovány modellekhez méred magad? Úgy érzed, csak és kizárólag akkor lehetnél elégedett, ha hibátlan szobortestben élhetnél? Ez a hiedelem csak addig a pontig nevezhető egészségesnek, amíg arra sarkall, hogy tegyél valamit önmagadért. Ha viszont gondolatban leragadsz a tökéletlenségeidnél, és mindent a külsőségek mércéjével mérsz, talán észre sem veszed közben, hogy mennyi mindenről lemaradsz az örökös elégedetlenkedés miatt.

 

 Mit kell tenned?

  • Először is felejtsd el azt a badarságot, hogy minden csinos nő boldog. A bájos arc, vagy a vonzó test még nem garancia a sikerre és a boldogulásra. (Nézz csak szét a környezetedben, mennyi csinos nő él ma egyedül.) Sokkal többre mész, ha irigység és önmagad lekicsinylése helyett kitalálod, hogyan dolgozhatnál a saját kisugárzásodon.
  • Megnyugtatlak, Jennifer Aniston sem úgy fest ébredés után, ahogy a képeken látjuk. Erről korábban Cindy Crawford eképpen nyilatkozott. „A normális nők nem úgy néznek ki, mint én vagy mondjuk Kate Moss. Csak éppen ők azt is tudják, hogy mi sem úgy nézünk ki…”.
  •  Sopánkodás helyett dolgozd ki a testszépítő tervedet, amelynek mindennapos tartozéka a lélekápolás.  Mindennap tegyél valamit magadért, vagyis szánj időt azokra a tevékenységekre, amelyek energiával töltenek fel.
  • Tanulmányozd lelki működésed! Mi dob fel igazán? Mi kellene történjen ahhoz, hogy elégedett sóhajjal dőlhess hátra? Lásd magad olyannak elméd vetítővásznán, amilyen lenni szeretnél, és soha ne veszítsd szem elől az áhított célt! Hidd el, a beteljesedés fantáziájának trükkje számtalan sikeres alakváltónak bevált!

 

4. A negyedik ellenség: áldozati szerep

A harmóniakeresés hátterében mindig a szeretetéhség áll, mert abban a hitben ringatjuk magunkat, hogy mindaz, amit nyújtunk, viszonzásra kell találjon. Éppen ezért nagy stresszt jelent, ha azon kapjuk magunkat, hogy mások számára egyáltalán nem fontosak a szükségleteink.

Ha gyakori mottód a következő: „Inkább engedek, csak nehogy vita legyen”, és hajlamos vagy arra, hogy az egész világ baját a nyakadba vedd, közben csak egyvalakiről feledkezel meg: saját magadról. Csakhogy saját magad háttérbe szorításáért az önbizalmaddal kell fizetned…

 

Mit kell tenned?

  • Vezess naplót arról, mikor, milyen véleményt tartasz vissza a konfliktusok kiküszöbölése érdekében. Egy hét múltával rangsorold őket a konfliktusok lehetséges fajsúlya szerint és kezdd meg a kisebbek felszámolását. Ha legközelebb hasonló szituációban találod magad, ne hallgasd el, ha valami bánt, vagy te másként látod az adott helyzetet.
  • Nyilvánítsd ki bátran a véleményed! Ha például a barátnőd elhív vásárolni, és egy olyan ruhát akar megvásárolni, ami nem áll jól neki, figyelmeztesd finoman: „Szerintem ez nem illik hozzád, de ez az én véleményem, a döntés a tiéd!”
  • Tanulj meg kiállni magadért! Kezdd kis dolgokkal! Ne hagyd, hogy a közértben eléd nyomakodjanak a sorban. Máris apró sikerként könyvelheted el, ha a legyőzöttség érzete helyett némi diadalt érzel.  
  • Figyelj arra, hogy érveid hangoztatása közben minél kevesebbet szabadkozz (”Ne haragudj” kezdetű mondatok), és ne használj feltételes módot sem: „De csak ha neked nem probléma…”, mert ezektől mondandód elveszíti valódi nyomatékát. Egyszerűen csak légy határozott: „Azt szeretném, ha…”
  • Ne állj mindig rendelkezésre azok számára, akiktől nem kapod meg viszonzásul a feltétel nélküli segítőkészséget. Muszáj meghúzni a határokat ahhoz, hogy önmagadra is elegendő időd maradjon.

 

(FOLYT. KÖV.)

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr713530222

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása