Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

VAN MÁR LELKI EDZÉSTERVED?

2014. június 06. - ÉletmódCoach

Az életmódváltás több puszta fogyókúránál vagy precízen kialakított edzéstervnél. Egy olyan életstílus kialakítása, amelynek elemeit te kísérletezed ki és te ülteted gyakorlatba, és amelyeket követve képes vagy annyira eltökélt maradni, hogy véghez vidd a célodat.

 

Gluecklich.jpg

 

Ahhoz, hogy jól vedd az akadályokat, jól kell lenned! Nem csak testi, lelki értelemben is.  Kevés a kalóriákat figyelned, ha ott ketyeg benned az időzített bomba, és szinte várod, hogy az első nehézségnél bedobhasd a törölközőt. Az alábbi lelki edzéstervet követve örömtelibbé és gördülékenyebbé teheted az életmódod megreformálását.

 

  1.        Találj izgalmat az életedben!

A kilók halmozásának hátterében sokszor egyszerűen az unalom áll. Ideje elővenni azokat az ötleteidet, amelyek megvalósítása régóta foglalkoztat, valamiért mégsem vágtál bele. Talán azért, mert azt hitted, majd magától bekopogtat az ajdódon. Nos, nem fog! Neked kell felfedezned az élet szórakoztató oldalát! Gondolatban nap mint nap építs hidat a jelenlegi és a vágyott élethelyzeted között! Mindig lásd a következő lépést: mi kell ahhoz, hogy átjuss a hídon?

 

  1.        Tervezd meg a napod az energiaszinted alapján!

Olykor vidáman ébredünk, máskor alig akaródzik felkelni, és már reggel mintha minden összeesküdne ellenünk.  Próbáld a teendőidet úgy rendezgetni, hogy az igazodjon az aktuális energiszintedhez. Legfőképpen arra gondolok, hogy amikor energikusan kezded a napod, vállalj többet és vesd bele magad a régóta halogatott teendőkbe. Természetesen ugyanezt egy pocsékul kezdődő napon nem kell feltétlen elvárnod magadtól.

 

  1.        Rögtönözz!

Habár én alapvetően az előre tervezés pártján vagyok, időnként nem árt belekóstolni az improvizálásba is, ami jelentősen növeli az energiaszintet! Például ha ugrik egy programod, ne kesergéssel töltsd az időt, hanem találj ki valamit helyette. A spontaneitás arra is jó,  hogy ráébredj, jól működnek a belső váltóid!

 

  1.        Száműzd a bűntudatot!

A bűntudat felesleges érzés, pláne ha azon rágódsz folyamatosan, miért nem vagy képes hozni a magadtól elvárt maximumot. Ezzel csak olyan gondolatokat cikáztatsz a fejedben, amelyeknek a világon semmi haszna nincs, vagyis csak visszavetnek. Ha már lecsúszott az a csoki, ne ostorozd magad, hanem találd ki, hogyan kompenzálhatnád ezt a kis kilengést!

 

  1.        Hangold barátira a belső monológod!

Figyeld csak meg magad! Milyen belső párbeszédet folytatsz általában? Milyen mondatokat sulykolsz magadba észrevétlenül? Belső monológjaid megváltoztatásának legegyszerűbb módszere, ha minden pillanatban megpróbálod megtalálni a lehető legpozitívabb érzést. Az, hogy miként értelmezed a veled történteket, döntés kérdése. Mentsd meg magadat a negatív gondolati spiráltól, más úgysem teszi meg helyetted!

 

  1.        Szervezd meg a támogatói köröd!

Ahhoz, hogy olykor csak magaddal tudj foglalkozni, szükséged van segítőkre.  (Pláne, ha gyerekeket nevelsz, vagy az idős szüleidet gondozod.) Akár hiszed, akár nem, az ha valaki tud segítséget kérni, kimondottan jó tulajdonság! A támogatói háló pedig nem luxus! Gondold át, hol lelhetsz sorstársakra és hogyan veheted fel velük a kapcsolatot!  Szeresd magad annyira, hogy felvállalod: bizonyos helyzetekben szükséged van segítségre. Ahhoz, hogy adni tudj másoknak, magadat sem hanyagolhatod el.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr626282444

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása