Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

LEGYEN ALAKBARÁT ÜNNEPED!

2011. december 21. - ÉletmódCoach

Karácsony táján könnyen felszöknek rád a kilók? Tippjeim segítenek, hogy idén ne kelljen aggódnod a súlyod miatt és önfeledten élvezhesd az ünnepeket.

 

 

1.       Óvakodj a túlevéstől!

Az ünnep a svédasztalos partik és a több fogásos lakomák ideje. Nem könnyű mértéket tartani, ezért a legjobb, ha előre felvértezed magad a túlkapások ellen. Ünnepségre, családi vacsorára vagy hivatalos? Indulás előtt egyél egy keveset, például egy almát vagy egy müzli szeletet, így biztosan nem érkezel korgó gyomorral. Főfogásból csak egyfélét válassz, hiszen a választék nagyságával együtt nő az esélye annak, hogy túleszed magad. Kerüld a tejszínes koktélokat és a zsíros ételeket, ha pedig desszertre vágysz, hagyd ki az előételt!

 

2.       Szerezz be otthoni sportszereket!

Decemberben jó árakon juthatsz megunt sportszerekhez a használt cikkeket árusító portálokon. Lepd meg magad a régóta vágyott gimnasztikai labdával, taposógéppel vagy szobabiciklivel. Könyveket és dvd-ket is jutányosan szerezhetsz ötletforrás gyanánt. Innentől nincs több kifogás, akár az esti tévénézés közben is neki veselkedhetsz a testmozgásnak. Figyelem! Előtte egy órával már ne egyél!

 

3.       Vesd be a boldogságfaktort!

Decemberben és januárban mindössze nyolc órán át van világos, vagyis fele annyi időn át, mint nyáron. A tartós sötétség miatt szervezetünk több melatonint termel (amely fáradttá tesz) és kevesebb szerotonint (ami nem kedvez a hangulatunknak). A szerotoninhiány az oka annak is, hogy időnként őrülten kívánjuk az édességet. Hogy ez ne hagyjon nyomot az alakodon, gondold át, mi okozhatna még nagy örömet számodra? Egy séta a szabadban, egy pohár forralt bor, egy csevegés a barátnőddel. Ezek remekül elterelik a figyelmed a csokifalásról és kb. 15 perc után elmúlik a vágyakozás is!

 

4.       Nassolj – de csak mértékkel!

Azért az sem a legjobb stratégia, ha minden finom falatot megvonsz magadtól. Remek pszicho-trükk: jelölj ki egy időpontot (mondjuk délután 3 óra), amikor engedélyezel magadnak egy kis finomságot. Mondjuk két szem szaloncukrot, egy kis darab sütit, egy finom tejeskávét mézzel, vagy egy marok mandulát. A nap többi részében viszont tilos a nasi.

 

5.       Kompenzáld túlkapásaid!

Ha időnként mégis degeszre eszed magad, felesleges bűntudat és szomorkodás helyett gondolj arra, hogyan orvosolhatnád a kilengésedet. Súlyod megtartásának kulcsa az energiamérleg kiegyenlítése, vagyis ugyanannyit kell bevinned, mint amennyit felhasznál a szervezet.  Számold ki egyéni kalóriaszükségleted (a neten találsz hozzá infókat), amelyet az alapanyagcseréden kívül napi aktivitásod is meghatároz. A lényeg: ha többet mozogsz, többet is ehetsz büntetlenül!

 

6.       Gondoskodj a vitaminpótlásról!

A karácsonyi időszak csodás, ugyanakkor nagyon fáradtságos. Fontos, hogy minél több C-vitamint, B-vitamint és magnéziumot vegyél magadhoz ebben az időszakban, mert ezek a nagy rohanásban könnyen kiürülnek a szervezetből. Fogyassz déligyümölcsöt, teljes gabonából készült ételeket, sötétzöld zöldségeket, halat, paradicsomot, szezámmagos teljes kiőrlésű kenyeret, zöldségleveseket.

 

7.       Tervezd már most a januárt!

Célkitűzéseid között szerepel, hogy 2012-ben megszabadulsz felesleges kilóidtól? Már most gondold át, melyek lesznek az első lépéseid az év kezdetén (pl. receptek beszerzése, fitneszbérlet vásárlása, sporttársak keresése, időbeosztásod megrenoválása, stb.). Ha úgy érzed, szükséged van mások húzóerejére, csatlakozz internetes fogyókúrás közösséghez vagy egy fogyókúrás klubhoz (pl. Súlyvesztő Klub), melynek tagjait közös cél – vagyis a fogyás reménye – vezérli. Itt folyamatosan tanácsokat és visszajelzéseket kaphatsz és tapasztalatot cserélhetsz a többiekkel.

 

VÁRLAK DECEMBER 27-ÉN A SÚLYVESZTŐ KLUB TÁJÉKOZTATÓJÁN!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr653480208

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása