Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

EVÉS HELYETT LAZÍTS!

2012. április 10. - ÉletmódCoach

 

Stresszhelyzetben azonnal valamilyen harapnivalóval enyhíted a feszültséget? Nos, ezzel ha tudattalanul is, de a tested ellen dolgozol. Szemezgess az alábbi tippekből a húsvétról maradt csoki nyuszi helyett!
 
Bármennyire is szeretnél végérvényesen búcsút inteni a stressznek, ha csak nem költözöl  buddhista kolostorba, aligha zárhatod ki az életedből. Két választásod van: vagy azonnali vészmegoldásokhoz folyamodsz (például elszívsz egy cigit vagy felfalsz egy tábla csokit, hogy aztán viaskodhass a bűntudattal), vagy igyekszel stresszekezelő életstílust kialakítani. Tudod, olyan ez, mintha a tiszavirág életű sikert hozó villámdiéta helyett az életmódváltást választanád!
Új életmódodnak az alakformálás és a stressz elleni fegyverkezésed szempontjából is fontos elemei lehetnek a jóga és a különféle légzéstechnikák elsajátítása, a meditáció, a relaxáció, az önhipnózis, valamint a masszázstechnikák. Már egy néhány perces lazító gyakorlattal is sokat tehetsz önmagadért! Érdekes, mégis milyen sokszor sajnáljuk ezekre az időt, még akkor is, ha fontos lenne az a lefékező, megbékélő pillanat a stressztüneteink ellensúlyozásához.
 
Vedd elejét a stresszkilóknak!
- A különböző stressz levezető technikák alkalmazása mellett (jóga, chi kung, stb.) tudatosítanod kell magadban, hogy a habzsolás csupán egy menekülési útvonal számodra!
 
- Megeshet, hogy a stressz hatása alatt időnként elfelejtesz étkezni, amire csak akkor döbbensz rá, amikor a tested már vészjelzéseket küld. Ügyelj a napi öt étkezésre! Ha pedig rákényszerülsz, hogy egyet-egyet kihagyj, ne mennyiségileg, hanem minőségileg igyekezd bepótolni.
 
- Ha úgy érzed, feszültséged azonnali csillapítására van szükséged, különben szétrobbansz, kortyolj el lassan egy nagy pohár 100 százalékos gyümölcslevet. Kerüld viszont – vagy csökkentsd minimálisra – a kávé- és az alkoholfogyasztást.
 

- Fogyassz minél több B-vitaminban és magnéziumban gazdag ételt, mert ez a vitamin és nyomelem a stressz hatására gyorsabban kiürül a szervezetből. Egyél déli gyümölcsöket, teljes kiőrlésű pékárukat, sötétzöld zöldségeket, halat, paradicsomot, sovány sajtokat. Készíts zöldségleveket spenótból, cukkíniből, vizitormából!

- Kutatások szerint a heti háromszori pulzusemelő hatású tréning (futás, aerobik, kerékpározás, úszás, flott gyaloglás, tánc) hosszú távú gyakorlása csökkenti a stressz mértékét. Így hát ahelyett, hogy őrölnéd magad, irány a szabadba vagy az edzőterembe!

- Rágódással nem sokra mész! Ne ragadj le a múltbeli eseményeknél, próbálj mindig a jelenre koncentrálni. Mindez jó hatással lesz a teljesítményedre, a sikerélmények pedig visszaszorítják a felesleges nassolást. 
 
- Akármilyen sok a munkád, ne sajnáld az időt az esti lazításra. Találkozz a barátaiddal, nézz meg egy jó filmet, vegyél egy illatos fürdőt, kérd meg a párodat, hogy masszírozza meg a hátad vagy a talpad. A lényeg, hogy ne a féktelen evészettől várd, hogy kompenzáljon a kemény hétköznapokért.
 

 

Néhány hasznos segítség:

-          Olvasnivaló: Joan Borysenko: Stresszkontroll (Édesvíz Kiadó)

-          Holmes-Rahe-féle stressz kérdőív: www.stressz.lap.hu

-          90 perces Body&Mind foglalkozás (Alakformálás+relaxáció) csütörtökönként 18.00 órától a Jade Jóga és Életmód Stúdióban

-          Kiscsoportos jógaórák, ahol elsajátíthatod az alapokat: www.jadejoga.hu

  

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr944380825

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása