Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

TEREMTS MAGADNAK KARCSÚSÁGOT! 1.

2012. március 02. - ÉletmódCoach

 

Hiszel abban, hogy a legbensőbb vágyaid tudnak csak előre hajtani? És most tedd a kezedet a szívedre: mennyire akarsz lefogyni? Vágyad-e a karcsúság, vagy csak egy szándék a sok közül? A következő bejegyzésekben a vonzás törvényének segítségével csiszolhatod a felkészülésedet.

 

1. RÉSZ: SEGÍT AZ ALAKBIOGRÁFIA!

Te hogy gondolsz magadra?

Mondd, milyennek láttad magad reggel a tükörben? Ma éppen kövér napod van, vagy „egész jól nézek ki” napod? Nagyon remélem, hogy „remekül nézek ki” napod!

Ha azonban állandóan rosszkedvűen vizsgálod a tükörképed, itt az ideje az önvizsgálatnak. Könnyen lehet, hogy az a negatív testkép tart az állóvízben, amit éppen te teremtettél magadnak!

 

Hogy is van ez? Ha belerakjuk magunkat egy skatulyába, aszerint fogunk élni és aszerint alakítjuk a gondolkodásunkat. Lehet, hogy nincs nagy baj az alakunkkal, de elkönyveljük magunkat kövérnek. Innentől kövér nőként tekintünk magunkra, ami idővel a vérünkké válik. Nincs mit veszíteni alapon el is kezdünk úgy viselkedni, mint a kövér emberek.  Magunkról kialakított hiedelmünk ugyanis valósággá válik, hiszen „kövér emberként” leszoktunk a testmozgásról és a tudatos étkezésre sem fordítottunk elegendő figyelmet.

Ha már itt tartunk, érdemes átgondolni, milyen életesemény következett be, mielőtt elkezdtük halmozni a kilókat. Van egy példám a saját életemből. Mindig is sokat mozogtam, ám a gimnázium elkezdésekor felhagytam a tréningekkel. Erre jött – egy mai eszemmel már megmosolyogtató, de akkoriban halálos erejű - szerelmi csalódás, a fiú, akivel igazából csak a nyári munka kötött össze bennünket, összetörte a szívemet. Kezdetben nem rajongtam a suliért sem, és a nap végén általában úgy vezettem le belső feszültségem, hogy össze-vissza ettem.  Korábbi sportos, csinos alakom eltűnt, szépen kipárnáztam magam.  És innentől beletettem magam a husi-skatulyába és sokáig ki sem tudtam mozdulni onnan. Egész pontosan addig nem, míg el nem hittem, hogy visszakaphatom a csinos alakomat.

Az elmúlt években sok fogyókúrázótól hallottam ezt a mondatot: „Észre sem vettem, hogy felszöktek a kilók.”  Ez olybá hangzik, mintha a gyors meghízás egy különleges tudatállapotban történne. Pedig „csak” annyi történik, hogy a fókuszunkat messzire helyeztük a testünktől, a testi-lelki egészségünktől. Egyszerűen elfelejtettünk magunkkal törődni.

 

Foglalkozz az előzményekkel!

Ha néhány kiló felugrik, mindig érdemes elgondolkodni, milyen esemény következménye lehetett?

Hogy jobban átlásd az összefüggéseket, érdemes felrajzolnod magadnak, mikor voltak jelentős súlykiugrásaid és ezeket milyen életesemények előzték meg?

Készítsd egy koordinátarendszer szerűséget, az alsó száron jelöld az életkorodat (mondjuk 14 éves korodtól kezdve), a függőleges vonalon pedig a súlyodat.

Komoly emlékezőtehetséget kíván, de talán régi naplóid, feljegyzéseid, orvosi papírjaid is segítenek a súlyod felidézésében.

Annál jobb, minél több pontot sikerül elhelyezned! Például, ha emlékszel, hogy a barátnőd esküvőjén, 25 éves korodban 55 kg-t nyomtál, írd be. Általában arra is szoktunk emlékezni, mennyivel futunk neki a terhességnek, mennyit mutatott a mérleg a szülés után, vagy éppen milyen súllyal mentünk férjhez/váltunk el, vagy mennyit nyomtunk azon a nyaraláson, ahol azok a remek fotók készültek rólunk.

Ha megvannak a pontok, vizsgáld meg a legmagasabban elhelyezkedőket.

Tedd fel magadnak ezeket a kérdéseket:

-          Milyen fontos történések előzték meg a súlygyarapodást?

-          Kik voltak körülöttem ebben az időszakban?

-          Hogyan gondoltam magamra akkoriban?

-          Milyen új szokásokat vettem fel?

Ha ezeket őszintén megválaszolod, összeállhat a kép, miért csúszott ki a kezedből a gyeplő…

 

Teremtős gondolataimat még folytatom majd, addig is ajánlom figyelmedbe:

 

SÚLYVESZTŐ WORKSHOP MÁRCIUS 23-ÁN!

A téma: Fogyj a vonzás törvényével! A hasznos gyakorlatokból, praktikákból karcsúsító mentáltréning kerekedik. A végeredmény? Apadó súlyfelesleg…

A workshop időpontja: március 23. (péntek) 19.00

Díja: 1400 Ft

Jelentkezés: bakos.zsuzsi@jadejoga.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr284284690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása