Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

MINDEN KEZDET NEHÉZ? - 1. rész

2011. november 05. - ÉletmódCoach

Inspiráció nélkül nem sokat érnek a karcsúbb alakra való törekvéseink. A sikeres fogyókúrázók sosem teszik fel a kérdést: "Mi lesz, ha nem sikerül?" Az elhatározásoddal máris nagy lépést tettél, ám ahhoz, hogy sikerre vigyük a tervünket, ennél többre lesz szükséged: folyamatos önmotivációra. Ehhez adok a következő három bejegyzésemben tippeket.  

 

- Találd meg az alibid!

A kezdeti lépéseket megtenni sosem könnyű. Tulajdonképpen mindenkinek szüksége van egy megalapozott alibire, ami titkos hajtóerőként működik közre a fogyókúra idején.

Először is gondold át, mit szeretnél elérni a karcsúbb testtel? Készíts listát róla! Ha például a jó közérzet, a vonzó külső, és a nagyobb önbizalom kerül a papírodra, akkor társíts ezekhez egy konkrét pozitív helyzetet.

Például:

Jó közérzet: Szeretnék energiától duzzadóan ébredni.

Vonzó külső: Szeretném, ha a buliban rám tapadnának a tekintetek.

Nagyobb önbizalom: Szeretnék barátságban lenni a tükörképemmel.

A fogyókúra ideje alatt ezek lesznek azok a kulcsmondatok, amelyeket mindennap erősítened kell magadban!

 

- Adj célt a fogyásnak!

1. Mindig fogalmazd meg konkrétan magadban, milyen eszközökkel akarsz lefogyni. Például: „Mostantól heti kétszer egy órát sportolni fogok.” vagy „Figyelni fogok arra, mit eszem.” A legjobb, ha ezeket le is jegyzed, és jól látható helyre ragasztod, hogy mindig eszedbe jusson.

2. Tartsd be a 72 órás szabályt! Vagyis az elhatározástól számított 72 órán belül mindenképpen tedd meg az első lépéseket a célod megvalósítása érdekében, különben vészesen lecsökken annak esélye, hogy nem halasztod el az egészet.

3. Készülj fel arra, hogy motivációd hol erősebb, hol gyengébb lesz. Fontos, hogy mindig kihasználd a lendületet, hogy ezekből a gyengébb szakaszokra is tartalékolhass. Például amikor feldobott hangulatban vagy, menj el kocogni vagy készítsd el diétás fogásaidat. Így a kritikusabb időszakokat is bűntudat nélkül vészelheted át, hiszen veheted úgy, hogy előre dolgoztál!

 

- Önmagadért csináld!

Fontos, hogy átalakulásod saját elhatározásod legyen, és ne másoknak akarj megfelelni a karcsúsodásra irányuló törekvéseiddel! Ha a fogyást a külvilág várja el tőled, megeshet, hogy a lelked mélyén te nem is szeretnéd.  Ugyanez a helyzet abban az esetben, ha “valami” nincs rendben, például gyenge lábakon áll a párkapcsolatod, és a fogyástól reméled a megváltást. Attól, hogy leadsz néhány kilót, még nem fognak egy csapásra megoldódni a problémák. Az viszont biztos, hogy formásabb testben nagyobb magabiztosságra és erősebb kisugárzásra tehetsz szert! Fontos, hogy ne csataként, hanem kihívásként tekints a fogyókúrára! 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr373355665

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása