Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

EGY KIS ÖNMARKETING ÉLETMÓDVÁLTÓKNAK

2014. január 11. - ÉletmódCoach

tryhard.jpgFontos, hogy az új életmód hívjon, csábítson, hogy minden sejteddel akard. De az sem mellékes, te hogyan vagy jelen az álmaidban. Mert a sikerhez először önmagadat kell vonzóvá tenni a változás számára. 8 tipp a sikeres önmarketinghez.

A jól kitervelt, gondosan felépített és motiváltan végigkísért életmódváltás soha sem szenvedés vagy lemondás, inkább játékos és örömökben gazdag kihívás. Bánj szeretettel a terveddel és ezúttal nem marad el a siker!

Íme, 8 jól bevált önmarketing tipp:

 

 

1. Panaszkodás helyett cselekedj!

Vállald a felelősséget önmagadért és azért, ahogyan érzed magad! A közérzetednek egyedül te vagy a kovácsa, nem a társad, nem a főnököd, nem a gyereked…

A folyton kesergő, ugyanakkor babérjain ülő ember nem túl vonzó, mert nem tükröz sem erőt, sem hatékonyságot. Nem kell évforduló vagy jeles alkalom ahhoz, hogy elkezdj dolgozni azon, mutatósabbra faragd az alakod és az életed! A sopánkodással azonban semmire sem mész, csak felesleges energia, amit fordíthatnál hasznosabb dolgokra is!

2. Beszélgess a terveidről!

Fontos mérföldkő a terveid széles körben való felvállalása. Mesélj bátran arról, mire vágysz, éreztesd a környezeteddel, hogy igenis fontos vagy önmagad számára! Amint kifaragtad a célod, egyre több segítő eszköz, gondolat és személy bukkan majd fel az életedben. 

3. Az erősségeidre koncentrálj!

Készíts listát azokról a tulajdonságaidról, amelyek támogathatnak az elhatározásodban. Ha nehezen megy a gyűjtés, kérdezd ki az ismerőseidet arról, mit szeretnek benned. Végül pedig gondold át, hogy támogathatnak a korábbi sikereid a jelenlegi elhatározásodban

4. Szélesítsd a látóköröd!

Ne ragadj le egyetlen módszernél, próbálj minél több információt, tapasztalatot gyűjteni, így találhatod meg a saját egyéni utadat. De maradj mindig nyitott, mert nem biztos, hogy az első út lesz a jó.

5. Írd le az ötleteidet!

Így később ellenőrizheted, mi az, amit valóban kipróbáltál, mi az, amit félresöpörtél vagy folyton halogatsz, mi az, ami bevált és mi az, ami kevésbé. Ráadásul így nem vész el egyetlen fontos gondolat vagy észrevétel sem…

6. Keress támogatókat!

Találj olyan közösségre, ahol támogatást kaphatsz a tervedhez, és ahol nem csak egy arctalan valaki vagy, hanem érezheted, hogy te is fontos vagy. Ahol meghallgatnak, ahol tapasztalatokat cserélhetsz és bepillantást nyerhetsz mások történeteibe, hiszen mások élményei jelentik a legnagyobb inspirációt!  

7. Fejleszd az önreflexiód!

Vagyis tanulmányozd folyamatosan a saját működésed. Mi dob fel? És mi az, ami inkább visszavet? Hogy reagálsz ezekre a helyzetekre? Figyeld meg, mi történik a testedben feszült helyzetekben, ne szaladj el a fontos érzések mellett, így találhatod meg a valódi erőforrásokat és válhatsz képessé önmagad lelkesítésére.  

8. Élj úgy, amilyen lenni szeretnél!

Azt szoktam mondani, hogy nem a célt kell a jelenlegi életstílusunkhoz alakítani, hanem az életvezetésünket kell a célhoz formálni! Pontos elképzeléseid vannak arról, hogyan szeretnél élni? Hogyan épülnek majd fel a napjaid, amikor már olyan leszel, amilyen lenni vágysz? És miért ne történhetne meg mindez már a jelenben veled?

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr165752125

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása