Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

MÍNUSZ 2 KILÓS GYORSSTRATÉGIÁK

2013. augusztus 15. - ÉletmódCoach

Nem vagyok híve a villámfogyásnak, mert ami gyorsan megy, az általában vissza is jön. Ám ha csak néhány kilóra tekintesz ellenségként, felpörgetheted a folyamatot.

foto.jpg

 

Néhány napos vasszigorral már áramvonalasabbra faraghatod az alakod. Ha pedig rutinosan beépíted az életviteledbe az alábbi szokásodat, hosszú távon is hozzásegítenek a vitálisabb létezéshez.

 

Óvatosan a szénhidrátokkal!

Csökkentsd a cukor (erre amúgy sincs szüksége a szervezetednek), a liszt (a teljes kiőrlésűt is!) és a tészta fogyasztást! Törekedj inkább fehérjedús táplálkozásra (ez egyébként is ajánlott, ha ráhajtasz a testedzésre), és fogyassz sok zöld színű zöldséget! Apropó, fehérjék: támogatják az anyagcserét, hogy valóban a zsírtömegedből veszítsd és ne az izmaid épüljenek el, ráadásul telítettségérzetet biztosítanak. De erre még visszatérek az ideális vacsora taglalásánál.

 

Válogasd meg, mit iszol!

A cukros gyümölcsleveket az agyunk üres kalóriaként regisztrálja, hiszen nem érnek fel egy étkezéssel és nem is tesznek jóllakottá. Fogyassz inkább ásványvizet, gyógyteát, általad készített gyümölcs és zöldségleveket! Az instant kávéporokat helyett igyál feketekávét! Tudom, hogy rossz hír ez a bulis nyári időszakban, de az alkoholos italok is megdobják a kalóriabevitelt.  

 

Ne csapongj!

Ahogyan vezetés közben, úgy étkezéskor is lebegjen a szemed előtt egy sebességmérő. Mi köze ennek az evéshez? Ha kapkodva, csapongva eszel, nagyobb mennyiségeket fogsz behabzsolni. Nem csak az élelmiszerek megválasztása fontos, de az is, hogy át tud adni magad az elfogyasztásuknak!

 

Figyelj arra, mit vacsorázol!

Az esti étkezés döntően befolyásolja az éjszakai zsírégetést. A fehérjében gazdag vacsora gondoskodik arról, hogy semmi se zavarja az éjszakai anyagcserédet, hiszen alacsony inzulinszintet eredményez. Ezért fontos, hogy sok fehérjét (halat, sovány húst, tejtermékeket) és kevés szénhidrátot fogyassz az esti edzés után. Jól jöhet mellé a saláta, viszont kerüljük a répát, kukoricát és hüvelyeseket, a rizst, a tésztát, a krumplit, a kenyeret, a lisztes szószokat és a gabonaköreteket. Az egészet kiválthatod egy jó minőségű fehérje turmix-szal is! Ügyelj rá, hogy az étkezés és a lefekvés között legalább 3 óra teljen el!

 

Fokozd az edzéshatást!

Ha kezdő vagy…. : Amennyiben mozgásszegény életet élsz, indulj minden este (vagy reggel, vagy amikor neked megfelel) 30 perc flott tempójú sétára, vagy kerékpározz, használj kardió gépeket, taposs, ússz, kocogj, táncolj. A lényeg, hogy megemelkedjen tőle a pulzusod, ám csak annyira, hogy ne fulladj ki teljesen és ne is kelljen megállnod. Ezt egészítsd ki alakformáló gyakorlatokkal, különös tekintettel a kritikus zónákra.

 

Ha haladó vagy…: Ha eddig leginkább súlyzós edzéseken vettél részt, akkor csapj hozzájuk minimum 30 percnyi kardiót. Ha jelenleg is rendszeresen sportolsz, akkor a legjobb, ha megnöveled a heti edzések számát vagy az edzés intenzitását. Utóbbihoz remek alternatívát kínál az intervall vagyis a váltott intenzitású tréning. Ezt például kardiózás közben úgy valósíthatod meg, ha fél percig nyugodtabb tempóban, majd fél percig nagy erőbedobással dolgozol. Az edzés sűrűségénél fontosabb a következetesség, vagyis az, hogy rendszeresen áldoz a testedzés oltárán!  Jó hír, hogy az anyagcsere még órákkal a testmozgás befejezése után is nagyobb hatásfokkal működik.

 

Színesítsd az edzésterved!

Az egyszínűség rombolhatja az edzések hatásfokát. Ismerkedj meg addig soha nem próbált mozgásformákkal! Persze ha a régihez is ragaszkodsz, arról sem kell lemondanod. Egyszerűen bővítsd új gyakorlatokkal – például sajátíts el néhány remek jógagyakorlatot, amelyet levezetésként hozzácsaphatsz a tréninghez -, vagy a két edzésalkalom között hódolj az új kedvtelésnek. Szintén feldobja az edzést, ha új eszközöket vetsz be. Én például néhány hónapja a heti zsírégető és a body&mind tréningek mellett újra járok futni és alkalmanként egy-egy body art órára is benézek. A változatosság gyönyörködtet!

 

Aktivizáld magad!

Bizonyítsd be magadnak, hogy képes vagy teljes erőbedobással dolgozni a testedért és a jobb formáért! Mondj nemet az átmeneti örömöt hozó időrablókra (mint a nassolás, a lustálkodás vagy a halogatás) és a szabadidőd is igazodjon a célodhoz. Elő a mozgalmas és lélekemelő programokkal!

 

Kerülj jó bőrbe!

Meggyűlik a bajod a rút gödröcskékkel? Rendszeres testedzéssel ezek ellen is felveheted a harcot, emellett fogyassz sok C-vitaminban dús élelmiszert, mert erősíti a kötőszöveteket. Házi cellulitpakolást egyszerűen készíthetsz: oldj fel 2 evőkanál tengeri sót 2 liter melegvízben, majd márts bele egy vékony nadrágot, csavard ki, vedd fel, és húzz rá még egy száraz réteget. Pihenj benne negyed órát, csodát művel!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr515462032

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása