Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

"NEKEM EZ ÚGYSEM SIKERÜL"

2013. június 25. - ÉletmódCoach

frau-nacht-kuehlschrank.jpg

Veled is előfordul, hogy egy-egy sikertelen fogyási kísérlet vagy izomlázzal sújtó testedzés után könnyen lemondasz önmagadról? Fokozottan igaz ez, ha erőfeszítéseidet senki sem díjazza és a mérleg nyelve sem akar mozdulni? Ideje, hogy leszámolj a korlátozó hiedelmeiddel!

 

„Elég ránéznem az ételre, és máris hízom!”

„Teljesen felesleges küszködnöm, úgysem fogyok egy dekát sem.”

„Ez a csoki most szépen a hasamra fog rakódni.”

„Hiába erőlködöm, nekem ez nem fog sikerülni.”

Sokat hallottam már ezeket a mondatokat. Ezek olyan negatív programok és kijelentések, amelyekkel azt üzened a testednek, hogy nyugodtan adja fel. A tudatalattid ugyanis konkrétan értelmezi a szavakat, és mindent megtesz, hogy a valóságot hozzá igazítsa.

Mit tehetsz? Állítsd össze a saját hiedelmeidet tartalmazó listádat! Olvasd fel őket egyenként és hangosan, és mindegyiknél tedd fel a kérdést: valóban igaz ez?

Ha szereted a szertartásos elemeket, végül tépd szét ezt a papírt, hogy a hiedelmeid ne gátolhassanak a kiegyensúlyozott életvezetés elérésében.

Elménk egyébként kedveli a szertartásokat, hiszen ezekkel is a szándékaidra irányíthatod a figyelmet.

A korlátozó hiedelmeket motiváló önmegerősítésekre kell cserélned! (Néhányat letölthetsz innen, de a legjobb, ha a sajátjaiddal is kibővíted. A fontos, hogy valóban hassanak rád ezek a gondolatok.)

Az alábbiakban néhány jellemző önkorlátozó szófordulatot találsz. Töröld őket a szótáradból!

-    „Kopog a szemem az éhségtől.” – Ha folyton ezt mondogatod, el is hiszed.

-   „Meghalok, ha nem kaphatok be most rögtön valamit.” – Roppant erőteljes felszólítás arra, hogy azonnal egyél valamit. Nagyon rossz üzenet!

-   „Bármit megadnék egy kis csokiért.” – Valóban? Gondolj valami szívednek kedvesre. Elcserélnéd egy darab csokoládéra?

-   „Nekem ez nem megy.” – A leghatásosabb módja annak, hogy kudarca ítéld az elhatározásodat. Ha azt programozod be magadnak, hogy nem fog sikerülni, termesztésen igazad is lesz.

-    „Egyetlen módszer sem működik, amit kipróbálok.” – Biztos, hogy a módszerekkel van a baj? Lépj  tovább és találd meg az igazit, amely mellett valóban el tudsz köteleződni. .

-   „Ezt elszúrtam.” – Mardos a bűntudat? Máris valami büntetésen töröd a fejed? Nem dőlt össze a világ. Remekül haladsz az úton, csak egy kicsit meginogtál. Gyerünk tovább!

-   „Nincs időm/erőm ehhez.” – Sokkal jobb, ha önsajnálat helyett őszinte vagy magadhoz, és ezt illeszted be a belső dialógusodba. „Remek csaj vagyok, de most nagyon elfáradtam, nincs rá időm, hogy az életmódváltásra figyeljek.” Ezt nevezem én tudatosságnak! És ez segít majd abban is, hogy legyőzd a kísértéseket kimerült energiakészleteid feltöltése érdekében.

Ne feledd, az önszabályozás is gyakorlás kérdése! Minél többet gyakorlod, annál jobban megy! Egyre büszkébb és kiegyensúlyozottabb leszel, ha győztesként kerülsz ki a negatív gondolati spirálból.

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr95377636

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása