Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

TERVEZD MEG AZ ÚJ ALAKOD!

2011. december 23. - ÉletmódCoach

Tedd a kezed a szívedre: jól bánsz a testeddel? Helyesen táplálkozol, rendszeresen mozogsz és eleget pihensz? Kezdd az új esztendőt életmódod megreformálásával!

Íme, néhány jól bevált tipp, amelyek beindíthatják a fogaskerekeket:

 

- Vezess naplót! Aki nem elégedett a testével, hajlamos arra, hogy túl sokat foglalkozzon a hiányossággal, és teljességgel szem elől veszítse az erényeit. Sokat segíthet, ha minden este leírod a testeddel kapcsolatos érzéseidet, a hét végén pedig átolvasod őket. Egyszerűen cseréld negatív állításaidat pozitív megerősítésekre. (Írd is le őket! Tudod, a szó elszáll…)

Például:

Negatív állítás: „Ki nem állhatom a hájas hasamat!”

Pozitív megerősítés: „Hamarosan lapos hasam lesz!”

 

- Keresd a lehetőségeket! A fő elhatározást egy asztal lapjához lehetne hasonlítani. Az asztal lábai mindig mérhető dolgok: az egyik láb például lehet az, hogy többet fogsz mozogni, a másik, hogy kevesebb édességet eszel, a harmadik, hogy mindennap szánsz fél órát a gondolataid fogyásra hangolására. Minél több lábon áll az asztalka, annál jobb!

 

- Gyűjts jó szokásokat! Az életmódváltás pozitívuma, hogy te tervezeted meg új életmódodat. Írj fel kis cetlikre minél több olyan állítást, amelyek hozzájárulnak az egészségesebb mindennapokhoz. Az a jó, ha minél több ilyen elhatározásod van, hiszen ne kell egyszerre megvalósítanod őket.

Néhány példa:

 -Ma sok zöldséget és gyümölcsöt eszem.

- Ma kipróbálom a pilatest.

- Lefekvés előtt meditálok 15 percet.

Minden reggel húzz egyet közülük, amíg el nem fogynak! És aztán kezdd újra! J

 

- Találd meg a célod! Konkrétizáld magadban, mit és milyen időpontig szeretnél elérni? Majd fogalmazz meg állítást: „Fél év múlva elégedetten fogom magam vizsgálni a tükörben!” Tedd a tervedet a remélt eredmény mellé! Valóban jó az az út, amelyet választottál? Ha például népszerűbb szeretnél lenni a munkahelyeden, egyáltalán nem biztos, hogy a kilóid lefaragásától ez megtörténik. Ott nem csak a súlykorrekció lesz a megoldás…

 

Fokozd a testtudatod! A testtudati módszerek (például a jóga, a pilates, a taj-csi vagy a Feldenkrais módszer) segítenek abban, hogy többet tudj meg a tested és a tudatod egységéről és ezt a tudást a lelked gyógyítására is használhasd.

 

- Találj szövetségeseket! Úgy érzed, szükséged van a tapasztalatcserére, a biztatásra, a pozitív visszajelzésekre, és egy jó kis helyre, ahol önfeledten mozoghatsz? Csatlakozz a Súlyvesztő Klubhoz! Ha kíváncsi vagy, hogyan működik önismereti fogyókúrás klubbunk, gyere el 27-én a Súlyvesztő délutánra!

sulyveszto.blog.hu/2011/12/07/sulyveszto_orak_kostolj_bele_a_valtozasba#more3444437

 

- Tarts ki a mindennapokban! Ehhez egy remek olvasmányt ajánlok, ha sietsz, még karácsonyra is megveheted. A "Nagy egészségkönyv testnek és léleknek" az Édesvíz kiadó gondozásában jelent meg néhány éve. Minden hónaphoz tartozik egy adott téma, ezen belül pedig minden egyes naphoz egy adott feladat, amelyek segítségével testtudatosabb lehetsz, megelőzheted a betegségeket és fitté válhatsz.

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr123489690

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása