Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

MINDEN KEZDET NEHÉZ? - 3.rész

2011. november 09. - ÉletmódCoach

A sorozat harmadik és egyben befejező részében ahhoz adok tippeket, hogyan lendülj túl a holtpontokon.

 

Ha a diétát folyamatosan kellemetlenségként kezeled, hamar belefáradhatsz. Tény, hogy lemondásokkal jár, ám ha nem veszíted szem elől, hogy hosszú távon elégedettséget nyerhetsz, könnyebb lesz kitartanod.

- A sorstársak mindig húzóerőt jelenthetnek! Csatlakozz internetes fórumokhoz vagy egy fogyókúrát támogató klubhoz! (pl: Súlyvesztő Klub! J) Fontosak a közös programok, és a folyamatos tapasztalatcsere is. A rossz időszakokon is könnyebben átlendülsz, ha van kivel megvitatnod az aggályaidat.

- A motiválás legjobb eszköze a jutalmazás. Minden leadott kiló után kényeztesd egy kicsit magad. No persze ne egy cukrászdában simogasd a lelked, hanem inkább nézz meg egy jó filmet, vagy gyere el korábban a munkahelyedről és sétálj egy nagyot a napsütésben. A jutalmazás segít, hogy ne érezd örömtelenek a fogyókúrát.

- Ne feledd, hogy minél több szabályt szegsz meg, annál messzebbre kerülsz a célodtól. A sok kis kudarc után pedig már csak egy ugrás az életmódváltás teljes feladása. Semmivel sem könnyebb újra előröl kezdeni, mint az addigi sikerek biztos tudatában folytatni.

- Ha már sikerült megszabadulnod néhány kilótól, és úgy érzed, kezdesz felengedni, szedj elő egy igazán kiábrándító fotót magadról, ahol kimondottan nem tetszel magadnak. Ez újabb löketet ad majd a fogyáshoz, hiszen ki vágyna vissza a kövérebb testébe?

- Készíts görbét! Jelöld rajta azokat a napokat, amikor nagyon nehezen bírtad. Ha valóban lelkiismeretesen vezeted, már az első hónap után rájöhetsz bizonyos összefüggésekre, amelyek később a hasznodra válhatnak. Például kiderülhet, hogy a premenstruális időszakban sokkal nagyobb az étvágyad, hogy mikor bírod legjobban a mozgást, és mely időszakokban a legmagasabb az energiaszinted.

 

Vigyázz a faláscsapdákkal!

Az önmegtartoztatás nehéz dolog. Ha nem eszünk és elkezdünk fogyni, hamarosan jobbnak, szebbnek érezzük magunkat, ám mindez távoli célnak tűnhet a gyors jóllakáshoz képest. Érdemes a „falásrohamok” előtt a távolabbi célra tekinteni. Két gondolat viaskodik egymással, az egyik így szól: ha most eszem, megnyugszom, utána pedig rosszul érzem magam, mikor megpillantom a tükörképem. A másik pedig így: ha most önkorlátozást tanúsítok, jobban fogom érezni magam a bőrömben, mert szebb és egészségesebb leszek. Nos, melyik éri meg jobban?

Tippem az édesség utáni vágy megfékezésére:

A csokoládé hatása kimutathatóan jó érzést kelt, íze érzelmeket gerjeszt, megnyugtat. Általa gyors kielégülést szerezhetünk, de ezt az érzést máshonnan is megszerezhetjük, úgy, hogy a felszedett kilók miatt ne tapadjanak rossz érzések hozzá. Készíts listát azokról a dolgokról, amelyek a csokihoz hasonlóan nyugtatóan hatnak rád, legyen az a tánc, egy meleg fürdő vagy egy nagy séta. Ha kezdene elhatalmasodni a csoki utáni vágyad, válassz helyette a listádról!

Tippem a hízástól való szorongás leküzdése:

A fogyás kulcsa az étkezéshez való viszony megváltoztatása. Az se jó, ha szabályosan rettegsz a kalóriáktól és óránként rápattansz a mérlegre. Így pont az étkezés öröme veszik el, és az egész körül túlzott szorongás keletkezik. A hizlaló alternatívák mindig kiválthatók egy B tervvel, például szorongás helyett sajátítsd el néhány egészséges, fogyókúrás étel elkészítését, lustálkodás helyett pedig irány a természet!

Tippem stresszevés ellen:

Mindenki másképp küzd meg a stresszel, egyedi megoldásaink mélyen gyökereznek bennünk és nehezen megváltoztathatóak. De ha elgondolkodunk, mi okozza bennünk a feszültséget, elképzelhető, hogy tudunk rajta változtatni, még mielőtt a frizsiderhez szaladnánk. Ha adunk egy kis időt magunknak, mielőtt rárontanánk a hűtőszekrényre, az is kiderülhet, hogy nincs is okunk feszültnek lenni.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr383364975

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása