Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

A PROJEKT NEVE: FOGYÁS - 1. rész

2013. március 30. - ÉletmódCoach

schlankzeitplan.jpg

Biztos vagyok benne, hogy ha ide tévedtél, már sokat tudsz a zsírszegény táplálkozásról, a kalória számolgatáról vagy éppen a jojó-effektusról. Tisztában vagy vele, hogy többet kell mozognod, talán már fel is térképezted a lehetőségeket. Az elméleti felkészültség azonban kevés,  a jó kezdéshez négy bűvös szó és egy terv kell!

 

Ami projektté alakul az életedben, az valószínűleg fontos neked. Hogy a projektre mennyi időt és energiát tervezel szánni, az azon is múlik, hogy hol szerepel a prioritásaid listáján és persze azon is, hogy milyen mértékű változásra vágysz, mi az, ami megvalósítható az életed jelenlegi szakaszában.

A média általában olyan ideálokat állít elénk, akiknek a testében jó sokórányi munka van. Mielőtt irigykedni kezdenél, érdemes átgondolnod, akarsz-e ilyen mértékben foglalkozni a fogyás témakörével?

Az alakoddal való munka lehetőséget kínál arra, hogy felmérd a belső erődet és az önmotiváló képességedet. Minderről azonban nem az első hetek vallanak. Az igazi próbatétel csak utána következik. Ismerd meg azt a négy fogalmat, melyekkel megkönnyítheted az első lépéseidet és az úton maradásod.

 

Elköteleződés

 

Elsőre furcsán hangzik, de segít a célod komolyan vételében és a bukkanókon való átjutáson, ha ünnepélyesen leszerződsz magaddal a fogyás projektre és mindezt papírra is veted.

 

Például így:  

Elkötelezem magam amellett, hogy a következő X hétben/hónapban elérem a vágyott testsúlyt és meg is fogom tartani. Kötelezem magam továbbá, hogy addig dolgozom a célomért, amíg el nem érem. Felelősséget vállalok a sikerekért és a kudarcokért is, hiszen minden rajtam múlik. Megfogadom, hogy nem keresek kibúvókat, még akkor sem, amikor nem minden fenékig tejfel.  

(Aláírás)

 

Jelzésértékű lehet, ha nehezedre esik aláírni. Ez azt mutathatja, hogy nem vagy kellően motivált, és legbelül még tiltakozol ellene. Megesik, hogy könnyebb szívvel szerződsz magaddal, ha már részben bizonyítottál, vagyis lefaragtad az első kilókat.

Ha könnyedén odakanyarítottad az aláírosodat, akkor gratulálok, hiszen ezzel megtetted az első fontos lépést és kikeveredtél a „mindig holnaptól” kelepcéből.

 

Szándék

 

A kérdés egyszerű: mi a valódi indítékod?

Gyakran találkozom azzal, hogy valaki kimondottan egy esemény kedvéért (évfordulóra, esküvőre, nyaralásra) szeretne lefogyni, holott eddig ez a téma kevésbé foglalkoztatta. Mások azért akarnak karcsúbbá válni, mert képtelenek elfogadni önmagukat, holott a környezetük semmi kivetni valót nem lát a súlyukban. Sokszor egyszerűen az önelfogadásra kellene több figyelmet fordítani.

Kiderülhet az is, hogy a motiváció nem belőled fakad. A párodnak szeretnél megfelelni, vagy egy közösségbe jobban beilleszkedni. (Ez utóbbi különösen a fiatalabb korosztályokra igaz.)

Az életmódváltásnak számtalan előnye van, amelyeket – lévén megígértem, hogy ez a bejegyzés most nem a testi, sokkal inkább a lelki vetületre koncentrál – most nem sorolnék fel. Egyetlen kérdést szegeznék neked: Mi a te személyes célod a fogyással? Pontosan miért akarsz lefogyni? Mit remélsz a jobb formától?

A te motivációd a te várad! Ráadásul, ha megvan a miérted, a hogyant is könnyebben átláthatod.

Csapj fel egy noteszt, és készíts egy listát arról, mit szeretnél elérni az életmódváltással. Direkt nem fogyást írok, hiszen a projekt akkor jó, ha figyelembe veszi az életed más területeit is. Hiszen ha elkezdesz rendszeresen mozogni, ahhoz valamelyest a családodnak is igazodni kell, be kell illesztened a munkádba és még folytathatnám.

A lista összeállításában segítenek az alábbi kérdések:

 

  • Milyen előnyökkel járhat számomra az életmódváltás?
  • Milyen hátrányokkal járhat?
  • Milyen helyzetekben élem meg a legnehezebben, hogy X (jelenlegi súly) kilót nyomok?
  • Milyen helyzetekben élvezhetném legjobban, ha lefogynék X (vágyott fogyás) kilót?

 

A folytatásért kattints IDE!

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr85183469

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása