Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

MINDEN KEZDET NEHÉZ? - 2.rész

2011. november 07. - ÉletmódCoach

 

Vesd be a tudatalattid!

Íme, néhány gyakorlat, amelyek segítenek abban, hogy ne veszítsd szem elől a célod.

Tudattalanunkban lakoznak azok az erőforrások, amelyekre szükségünk lehet a változáshoz, csak elő kell hívnunk őket.

 

- Hívj elő pozitív élményeket!

Összpontosítsd a figyelmedet a külvilágról a belsőre. Koncentrálj egy olyan élményedre, amiben el tudsz mélyülni. Például lásd magad a csodálatos tengerparti naplementében a pálmafák alatt. Valami olyan kellemes élményt keress, amely igazán ki tud kapcsolni. Minél érzékletesebben jelenítsd meg, éld át úgy, mintha most lenne. Végezz egy egyszerű mozdulatot, például érintsd össze a hüvelyk és a mutatóujjadat. Néhány gyakorlás után már önmagában az érintés is elég lehet ahhoz, hogy előjöjjön az ellazult érzés. Ezután kezd el mondogatni magadban, mi az, amire vágysz. Például: „Karcsúbb testet szeretnék”, „Szeretném elfogadni magam.”, „Szeretném, ha fokozódna az anyagcserém.”

Ezután fokozatosan térj vissza a normál tudatállapotba, fokozatosan gyere ki, kezd el figyelni a testedet, a légzésedet, mozgasd meg a végtagjaidat.

 

- Űzd el a feszültséget babapózban!

A diéta gyakran feszültséggel, lemondásokkal jár. Nem árt, ha ilyenkor a birtokodban van egy-két lazító praktika. Egy egyszerű jógagyakorlatokkal a legstresszesebb időszakokban is békét teremthetsz magadban. Kétségek hatalmasodtak el benned? Úgy érzed, összecsaptak fejed felett a villámok? Sokat idegeskedsz azon, hogy mégsem fogsz annyira jól festeni a nyaraláson? Végezd el a babapózt, amely nem csak a felgyülemlett feszültségtől szabadít meg, de az önbizalmad is növeli!

Ülj a sarkadra, lábujjaid simuljanak a talajra. Lassan hajolj előre, egészen odáig, míg homlokod a talajt nem érinti. Ha úgy kényelmesebb, tehetsz egy párnát is a homlokod alá. Karod legyen laza, kézfejed feküdjön a talajon.  Figyeld a légzésed! Belégzéskor hasad kitágul, kilégzéskor k összehúzódik. Maradj így 4-7 lélegzetvételig. Ezután először a csípődet told fel, és nyújtsd ki a lábad, és csak végül emeld fel a fejed, és egyenesítsd ki a törzsed.

 

- Használd a karcsúsító légzést!

Speciális légzőgyakorlatunkkal hadat üzenhetsz a zsírpárnáknak! Álló helyzetben kulcsold össze magad előtt az ujjaidat, majd tedd a kezeidet szorosan a fejed mögé. Húzd hátra a könyöködet, nyújtóztasd ki a mellkasodat és ezalatt mélyen lélegezz be. Képzeld el, amint a friss, éltető levegő átjárja minden sejtedet és összegyűjti a felesleges zsírokat a testedből. Ezután fújd ki a levegőt, érezd, amint megszabadulsz a feszültségtől és a zsíroktól. Ismételd tízszer a gyakorlatot!

 

- Lásd új önmagad!

Az alábbi vizualizációs gyakorlat nem csak megnyugtat, de a vágyott külsőhöz is közelebb visz. Tegyél fel lassú, relaxációs zenét, zárd be az ajtót, gondoskodj arról, hogy a következő percekben ne zavarjanak. Feküdj hanyatt a földön vagy az ágyon. Lazulj el, érezd, ahogy tested megszállja a nyugalom, és kellemes melegség jár át. Zárd ki a külvilágot, csak magadra koncentrálj. Ekkor kezd el látni magad úgy, ahogyan szeretnéd, ha mások látnának. Jelenítsd meg az apró részleteket is, lásd, hogy a derekad vékony, a feneked feszes és valósággal ragyogsz. Ezután vetítsd tovább a jelenetet, mintha csak egy film volna. Éld át, mennyire jó remekül érezni magad a bőrödben. Néhány perc után lassú számolással térj vissza éber állapotba. Mozgasd meg a végtagjaidat, és nyújtózkodj egy nagyot.

Üdvözöllek egy új élet kapujában!

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr253360509

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása