Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

3 SZUPERKÉPESSÉG AZ ÉLETMÓDVÁLTÁSHOZ

2015. január 14. - ÉletmódCoach

id-100217353.jpgAz életmódváltás témáját általában úgy közelítjük meg, hogy számba vesszük diétás lehetőségeinket, vagy nagy elánnal elkezdünk sportolni. Miért buknak el ezek a próbálkozások? Mert rossz a sorrend! Először is fel kell ébresztenünk magunkban azt az embert, aki elég fontossá válik saját maga számára ahhoz, hogy arcába röhögjön a zavaró körülményeknek. Hogy amikor minden dőlni látszik, akkor se adja fel. 

 

 

 

1. MEGLÁTNI A LEHETŐSÉGEKET

Ó, azok a fránya körülmények! Sokszor mondom viccesen, hogy a kifogásokból akár disszertációt is írhatnék, annyi variációjukat hallottam már olyan emberektől, akik váltig állították, hogy tenni akarnak valamit, aztán mégse tettek. A legnagyobb főbűnös általában a célt nem támogató környezet: a kiállhatatlan főnök, a családtagok, akikre főzni kell, a szülők a rossz génjeikkel, az időjárás, az izomláz, az izmok nem létezése, a sarki cukrászda, a csokifüggő kolléganő, stb.

A kifogást keresni sem kell, az terem minden bokorban. Ne a gondosan legyártott ürügyeidre, a hiányosságaidra, netán a nehézségekre koncentrálj – utóbbiak egyébként is kivédhetetlenek, és sokkal inkább az a kérdés, hogyan viszonyulunk hozzájuk -, hanem a lehetőségeidre!

Csak mert LEHETŐSÉG is terem minden bokorban!

 

2. ELHAGYNI A KOMFORTZÓNÁT

Milyenek azok a karakterek, akik annyira elvarázsolnak minket a filmvásznon? Pontosítok: milyen pályát futnak be? Biztos vagyok benne, hogy ha csak ülnének és csipszet eszegetnének némán, nagyon hamar átkapcsolnánk egy másik csatornára. Az igazi hősök, akikből egyszer példakép lesz, egyszer biztos elbuknak. Kicsit sajnálgatják magukat, jönnek a lehúzott redőnyök mögötti, alkoholgőzös- kesergős jelenetek, aztán jön az újjászületés. Az elszenvedett pofon arra készteti őket, hogy szélesítsék a látókörüket, és lépjenek ki a komfortzónájukból. Míg a való élet hősei ebben a fázisban olykor eltöltenek 1-2 évet is, a filmhősnek fenn kell tartani az érdeklődésünket, tehát ugrik a nagy semmibe, kockáztat, kísérletezik, új benyomásokat szerez. És ebből mindig profitál, majd pedig végül learatja a babérokat.

Ilyen egyszerű volna? Igen! Mindannyiunkban él egy kényelmes belső szabotőr, aki tesz arról, hogy lehetőleg ne hagyjuk el a komfortzónánkat. Ahhoz, hogy elhallgattasd őt, két dolgot kell tenned: bármilyen ismeretlen terepre is merészkedsz a változásod érdekében: KOCKÁZTASS, AZTÁN ÉLVEZD, AMIT CSINÁLSZ!  

comfort-zone.jpg

 

3. TUDATOS KAPCSOLÓDÁS ÖNMAGADHOZ

A célok fontosak, de a hozzájuk vezető út alapkövei az érzések, mérföldkövei pedig a cselekedetek. A pozitív érzések gyorsítanak, a rossz érzések arra ösztökélnek, hogy lassíts, megtorpanj, vagy esetleg vissza is fordulj. Ha megengeded másoknak, hogy megmondják, hogyan kell érezned, akkor elveszíted az erődet. Te döntesz!

Az életmódod változtatására a legjobb módszer az önmagadhoz való tudatos kapcsolódás. Figyeld meg, hogy a különböző helyzetekben inkább a negatív érzések ellen menekülsz, vagy a pozitív érzéseket keresed? Vegyük például a tested átalakítását. Azért szeretnél változni, hogy ne utáld annyira a tükörképedet, vagy azért, hogy jobban szeresd? Amikor felteszed magadnak a kérdést, hogy MI A CÉLOM? - milyen válasz kerekedik ki ösztönösen?

BARÁTKOZZ MEG AZ ÉRZÉSEIDDEL, mert jó irányba fognak vezetni!

 A szuperintenzív SÚLYVESZTŐ TRÉNINGEN ebben is segítek Neked!

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr197074169

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása