Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

A TESTED AZ ÉLETED SZIMBÓLUMA!

2014. szeptember 02. - ÉletmódCoach

blumen.jpg

Az életmódváltás nem a konditeremben, vagy a zöldséges pultnál kezdődik, hanem benned! Ahhoz, hogy a tested és a lelked harmóniában működjön, 6 fontos erőforrásra lesz szükséged, melyek láthatatlanok, de végül látható változáshoz vezetnek téged.

 

Tudtad, hogy mindössze pár másodperc alatt kialakul az első benyomás rólad? És ebben kevésbé jut szerep a belső értékeidnek, mert hirtelen az összhatás dönt, vagyis az, hogyan viseled magad, milyen a fellépésed.

Ha szeretnél nem csak másokra, de önmagadra is pozitív hatást gyakorolni, fuss végig az alábbi kis programon, és találd meg a gyenge pontjaidat. Ha végül ezeket mind kipipálod, nem lesz előtted akadály!

 

  1.       A belső jelen

Nem mindegy, hogy kezdődik a napod. Egyszer egy vietnámi szerzetes megkérdeztek, mi a titka és ő azt felelte. „Minden reggel, mikor felkelek, mosolygok, hiszen egy új nap áll előttem.”

A jelenben lét abban is segít, hogy arra koncentrálj, ami valóban fontos, és ezen belül megerősítsd a prioritásaid.

 

  1.       A belső erő

A legfontosabb varázsmondat: meg tudom csinálni! Amiben hiszel, az perdöntő abban, mit tudsz véghezvinni. Egy karatemester már előre látja, hogyan fogja ketté hasítani a deszkát a puszta kezével. Aztán megcsinálja. A képzelőereje, az önbizalma és fizika ereje összekapcsolódik és kettévágja a deszkát. Ezzel az önbizalommal kell végigcsinálnod az életmódprogramodat is!

Gondolj arra, amikor iskolásként egy bizonyos tételért drukkoltál, és valóban azt húztad! Ez nem véletlen! Az ilyesmit sokféleképpen definiálják, és tulajdonképpen mindegy, hogy az univerzum vagy az őrangyalaink számlájára írjuk, a lényeg, hogy ilyenkor megszűnnek az akadályok. Ezt megerősítendő, írj össze néhány esetet, amikor érezted az „angyalod” érintését!

 

  1.       A belső energia

Az életben minden interakció során energiacsere történik. Vannak, akiktől energiát kapunk, míg mások csapolják az erőnket. Ők azok, akik sosem adnak pozitív visszacsatolásokat, éppen ellenkezőleg, megjegyzéseikkel mintha arra utaznának, hogy a kedvünket szegjék. Sajnos ellenük nem létezik páncél, vagy mégis?

Vesd be az alábbi technikát, hogy ne veszíts az energiádból: Figyeld meg ezen a héten, melyek azok a szituációk, amelyek könnyen kihoznak a sodrodból! Tedd fel magadnak a kérdést: mi bőszít engem ebben a helyzetben? Hogyan tudnék a lehető legjobban reagálni rá? Mi a legfontosabb számomra ebben a pillanatban?

 

  1.       A belső küldetés

A küldetéstudat különösen akkor fontos, amikor a változási folyamattal párhuzamosan kellemetlenségek sorát kell megélned. Ha viszont megtalálod ezek értelmét, megszűnnek akadályok lenni. Néha úgy gondoljuk, az élet mostohán bánik velünk. Nem csoda, hogy nem látjuk „értelmét” a hasunkon végigívelő úszóguminak vagy a lehangoló tükörképünknek. Csakhogy éppen ezek azok a jelek, amelyek arra sarkalhatnak, ideje tennünk önmagunkért! Ez a küldetés nagyon is nemes, hiszen nem más, minthogy egészségesebben, elégedettebben élhessünk egy olyan testben, amely a külvilág számára azt tükrözi: képesek vagyunk jól bánni önmagunkkal.

 

  1.       A belső szenvedély

Mivel töltöd a mindennapjaidat? Olyan munkát végzel, amely feltölt és lelkesít, vagy olyat, amely kiszipolyozza az energiáidat? Ha gépiesen teljesítesz, szép lassan elfelejted, mi hajthat előre. Pedig ha megtalálod magadban a szenvedélyességet, sokkal jobbá válnak a kilátásaid. Nagyon fontos, hogy olyan eszköztárad legyen az életmódváltó tervedben, amely képes ösztönözni, fűteni, vezetni, inspirálni. Nincs egységes program, ami mindenkinek egyformán sikert hozhat - a korlátokra legtöbbünk egyébként is lázadással reagál -, így az igazán lényeges faktor az, hogy szenvedélyesen szeresd azt, amit csinálsz.

Eszköztárad összeállításához gondold át az alábbiakat:

  •          Ha visszagondolsz a gyermekkorodra, melyek azok a tevékenységek, amelyben ügyesnek         bizonyultál?
  •          Mikor érzed magad a legelégedettebbnek? Milyen szükségleteknek kell ehhez teljesülnie?
  •          Hogyan tudnád a régi, gyermeki önfeledtséget visszacsalni a jelenbe?

 

  1.       A belső béke

Gyakran őrlődsz a múlt eseményein? Nehezen jutsz dűlőre a negatív érzéseiddel? Ez azt jelenti, hogy az elfogadás ellen dolgozol.

Ha úgy érzed, gyakran belesüppedsz a rossz érzéseidbe, vezess naplót az érzéseidről! Különösen a negatív érzésekre fordíts figyelmet, mint az irigység, a frusztráció, a lehangoltság. Jegyezd fel azokat a körülményeket is, amelyek kiváltották. Később, ha visszaolvasod a feljegyzéseidet, gondold át, hogy valóban volt-e helyük ezeknek az érzéseknek, és ha nem, akkor hogyan reagálhattál volna másképp?

A rossz érzéseid leginkább úgy győzheted le, ha teszel valami jót. Ne ragadj le a részleteknél, tágítsd a látómeződ!

 

Bakos Zsuzsi
életmód coach
eletmodtervezes.hu

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr566658639

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása