Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

TUDOM, MIÉRT NEM FOGYTÁL LE IDÉN NYÁRON!

2014. augusztus 19. - ÉletmódCoach

IMG_26213889548000.jpegVigyázz, mire gondolsz, mert valósággá válik! Összeszedtem a 8 leggyakoribb szabotőr gondolatot, amelyeket ideje kiverned a fejedből, ha sikerrel szeretnéd venni az akadályokat!

Sokan kérnek tőlem segítséget, de van egy típus, akiről hamar ki szokott derülni, hogy még nem áll készen arra, hogy kézbe vegye az élete irányítását és belevágjon egy jelentősebb életmód változtatásba. Ő az, aki gyanúsan gyakran használja a de szócskát, és mindenre van egy jó kis kifogása. Általában még gyenge lábakon áll a motivációja, mint ahogy lelke mélyén azt sem fogadta el, hogy a jobb formáért meg kell dolgozni.

Nézz magadba őszintén! Teszed, amit tenned kell, vagy gyakran kapod magad azon, hogy inkább kibúvókat keresel?

Ne feledd, legtöbbször a gátló meggyőződéseink felszámolása is olyan következetességet igényel, mint a táplálkozás átalakítása, vagy a rendszeres testedzés.

 1. „Nincs elég akaraterőm a változáshoz!”

Az elméd úgy működik, mint egy könyvtár! Minden magadban idézett kijelentés - legyen az pozitív vagy negatív - elraktározódik benne. Ha kész tényként könyvelsz el bizonyos dolgokat, ráadásul gyakorta emlékezteted magad a nem éppen előrevivő megállapításaidra, hamarosan önbeteljesítő jóslattá válnak, és ez a belső hang nem a szövetségesed, hanem az ellenséged lesz.  Ő visz majd a kísértésbe, amikor megkívánsz egy hatalmas adag somlói galuskát, holott másfél órát kínoztad magad az edzőteremben.

Ameddig a magabiztos éned nem tudja visszaverni ezt a vészmadárkodó belső hangot, újra és újra feladod majd a harcot. Először is meg kell tanulnod mindkét részedet kezelni, a szabotőrt és a magabiztos én-t is kezelni!

 

 

2. „Nem tudok ellenállni a…”

A tudatosabb étkezés nem egyenlő azzal, hogy többé semmit nem ehetsz, amit egykor szerettél. A túlságosan tiltó diéták egyébként is az ellenkező hatást váltják ki, hiszen jellemzően jobban vágyakozunk az után, ami tilos! Persze a túl sok kilengés már nem visz sikerre, ezért amikor elég erős vagy hozzá, inkább válaszd az egészségesebb és alakkímélőbb megoldást. Amikor ilyen választás előtt állsz, mindig állj meg egy pillanatra, és gondold át, mit veszíthetsz és mit nyerhetsz azzal, ha megadod magad a kísértésnek.

 

 3. „A génjeim tehetnek a túlsúlyomról!”

Nos, ezt nézzük csak meg jobban: azért vagy kövér, mert a szüleid is azok, vagy azért, mert azt az életmódot folytatod, amit a családodban láttál? A génállományodon nem tudsz változtatni, az életmódodon viszont igen! Felelősséggel tartozol önmagadért! Gondoskodhatnál arról, hogy nálad másképp alakuljon a forgatókönyv, mint a szüleidnél!

 

4. „Alig eszem, mégsem fogyok!”

Mit jelent az pontosan, hogy „alig eszel”? Az önvizsgálat után könnyen kiderülhet, hogy nem is eszel olyan keveset, csak talán azt a pár szem kekszet általában nem számolod, mint ahogy a fél liter cukros üdítő felett is szemet hunysz. Ha viszont valóban keveset eszel, ne feledd, hogy a túl alacsony kalória-bevitel hosszú távon nem visz előre, mivel ezzel arra ösztökéled a szervezeted, hogy rendezkedjen be a raktározásra. Tedd rendszeressé az étkezéseidet: nincs több kihagyott reggeli vagy ebéd! Minden nap adj megerősítéseket magadnak: „Tisztában vagyok azzal, hogy mit eszem és mit iszom. Élvezem az életmódváltást, hiszen ezzel sokat teszek önmagamért és az egészségemért.”

 

5. „Hétvégén nem vagyok hajlandó sanyargatni önmagam!”

Nem arra vagy tervezve, hogy az életed „fogyókúrás hétköznapokról” és „bűnös hétvégékről” szóljon. A változtatáshoz az étel mennyiségéről, az evés tempójáról és rendszerességéről kialakult tudatalatti mintáidat kell megváltoztatnod! Ebben segíthet az alábbi vizualizációs gyakorlat: Képzeld el magadat evés közben!  Lassan falatozol, élvezed az ételek ízét. Lásd a napodat: rendszeresen étkezel, kis adagokat és minőségi ételeket veszel magadhoz és ennek hatására egészségesebbnek érzed magad.

 

6. „Ha hibázom, inkább abbahagyom az egészet!”

Attól, hogy időnként megengedsz magadnak egy kis kihágást, még nem tört kerékbe az életmódváltásod! Vezess érzelmi-étkezési naplót, vagyis jegyezd le, milyen hangulatban voltál, és mi történt akkor, amikor megkívántad az édességet, vagy könnyen túletted magad. A napló segít megtalálni a gyenge pontjaidat! Ha pedig mégis elkövettél valamiféle szerinted bűnös kihágást, a következő 24 órában próbáld meg kompenzálni. Sportolj többet és figyelj oda arra, mit eszel!

 

7. „A párom (anyám, kolléganőm, stb.) szerint le kéne adnom pár kilót!”

Tévúton jársz! Ne azért akarj változni, mert a környezeted elvárja tőled. Hidd el, sokkal kevésbé érdekli őket a külalakod, mint gondolnád. Magadért vágj bele! Ne feledd, a csinos és vonzó test az egészséges életmód eredménye, nem a boldogság záloga. Meg kell találnod a saját motivációdat! Például, ha tudod, hogy a súlyod megakadályoz abban, hogy felszabadult légy bizonyos helyzetekben, ennek az érzésnek a leküzdési vágya ösztönzőleg hathat rád.

 

8. „Nincs időm önmagamra!”

Rendben tartod az otthonod, különórákra hurcolod a gyereket, kutyát sétáltatsz, macskát etetsz, szerelőt hívsz az elromlott háztartási masinákhoz, a saját karbantartásodra viszont nincs időd? A prioritások átrendezésével találhatsz olyan réseket, ahová befér egy kis kocogás, egy könnyű saláta elkészítése vagy pár jógagyakorlat. Mindennap tegyél valamit azért, hogy közelebb kerülj a célodhoz! Meglátod, hamarosan szokásoddá válik.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr646616949

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása