Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

7 TIPP AZ ALAKŐRZŐ NYARALÁSHOZ

2014. július 14. - ÉletmódCoach

ferien.jpg

 

A nyári kiruccanásra készülve mindent elkövettél a jó forma érdekében? Vigyázz, mert a passzív pihenés könnyen visszalophatja a kilóidat. Kivéve, ha megszívleled az alábbi tippeket.

 

 

 

 

A nyaralás időpontjához közeledve könnyebben teszünk a jó formáért, mint az év bármely más szakában. (Na jó, talán a szilveszteri lendületet leszámítva.) A lángosos bódék és a strandon heverészés közben azonban észrevétlenül is visszaugranak a kilók, így ha szeretnéd tartani a formád, tarts be az alábbi néhány aranyszabályt.

 

  1.        Maradj következetes!

Az utóbbi hetekben odafigyeltél az étkezésre és rendszeresen mozogtál? Ha most hirtelen felhagynál ezekkel, és jönne a válogatás nélküli falatozás, bizony, jó sokat kéne sportolnod ahhoz, hogy ellensúlyozd a bevitt kalóriákat. És ha már nyaralsz, biztosan nem szeretnél naphosszat edzeni, igaz? Éppen ezért próbáld meg az eddig kialakított életmódbeli változtatásokat a nyaralás alatt is tartani.

 

  1.        Soha ne edd túl magad!

A szállodák pazar svédasztalai arra csábítanak, hogy addig tömd magad, amíg ki nem pukkadsz! Mivel szerencsére elég nagy a választék, csak egy kis odafigyelés szükségeltetik ahhoz, hogy jól válogasd össze a harapnivalót. Soha ne szedj óriási halmokat, inkább térj vissza többször kisebb adagokért! Próbálj meg lassan, nem kapkodva étkezni, így a mennyiségeket is jobban tudod kontrollálni. Ne várd meg, amíg a gyomrod már feszülni kezd a sok bevitt tápláléktól. Ne feledd, a jóllakottság érzet csak negyed órával az étkezés befejezése után jelentkezik!

 

  1.        Csomagolj előrelátóan!

Inkább vigyél egy pár szandállal kevesebbet, de legyen nálad néhány olyan dolgot, amelyek itthon nélkülözhetetlen tartozékai az életmódváltásnak. A tornacipőd és egy sportmelltartó nem foglalnak sok helyet a bőröndben, és így már nem lehet kifogásod a helyi sportprogramoktól való távolmaradásra. Már azzal is sokat teszel az alakodért, ha beiktatsz napi fél óra flott tempójú sétát. Ne hagyd itthon kedvenc étrendkiegészítőidet sem, ha pedig nagyon figyelsz az energia-bevitelre, legyen nálad is egy kalóriakalauz, amelyből kipuskázhatod, mennyi energiát tartalmaz a vágyott élelmiszer. A büfékben számtalan kalóriabomba leselkedik rád.

 

  1.        Vond be a családot!

Már ha hagyják magukat… Ha nagyon nem akaródzik nekik, ne ódzkodj attól, hogy kivonva magad a lustálkodásból egyedül is aktívan töltsd a nap egy részét. Nézz körül, hátha akadnak a környéken (vagy a szállodában) sportprogramok. Ha kicsi gyerekkel nyaralsz, a babakocsi is remek sporttárs lehet és még a kicsi is élvezni fogja a lendületes sétákat. Az azonban fontos, hogy ne a legnagyobb kánikulában vágj bele, hanem inkább a reggeli vagy késődélutáni órákban.

 

  1.        Vigyél alakkövető göncöket!

Felejtsd el a sátorméretű szoknyákat, pólókat, és csomagolj minél több passzentos toppot, szűk nadrágot, alakkövető nyári ruhákat magadnak. Ezek mindig emlékeztetnek majd arra, hogy ne lőj túl a célon! A párod XL-es pólója alá rejtőzve könnyen az az érzésed támadhat, hogy ha már nyaralsz, akkor mindent szabad, meg aztán ezt a kis felesleget majd úgyis ledolgozod. Gondolj arra, mennyi erőfeszítésedbe került jobb formába lendülni! Ugye nem szeretnéd előröl kezdeni az egészet?

 

  1.        Tervezz előre!

Tájékozódj a nyaralóhely és a környék programlehetőségeiről. Írd le magadnak, mit szeretnél feltétlen megnézni, bebarangolni, és már a megérkezés után érdeklődj utána. Ha tudod, milyen programok várnak rád (rátok), könnyebben megtalálod a hézagokat a testmozgásra is.

 

  1.        Bűnözni szabad!

A világért sem biztatnálak arra, hogy a jól megérdemelt pihenés alatt vonj meg minden finom falatot magadtól! Ugyanakkor fontos a jó időzítés és a körültekintő választás! A nassolást inkább közvetlenül az étkezések utánra időzítsd, mintsem önálló étkezések legyenek, és mielőtt választanál, mindig mérlegelj egy picit. Duplacsokis fagyi helyett időnként jobban csúszik a gyümölcsfagyi, süti helyett a teljes kiőrlésű keksz, cukros üdítők vagy óriási jeges kávé helyett a hűvös tejes turmix. Meglásd, megéri tudatosnak maradnod!

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr506509209

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása