Életmódtervező Blog

SÚLYVESZTŐHELY

SÚLYVESZTŐHELY

A VILÁG TELE INGYEN MOTIVÁTOROKKAL!

2013. július 31. - ÉletmódCoach

Amerikában ugyanannyi pénzt költenek nassolnivalóra, mint fogyasztószerekre. Pedig van takarékosabb módja is annak, hogy hinni tudj a zsírvesztés eszményében. A motiváció (szinte) az utcán hever…

 

Psychotest.jpg

A segítő eszközök tárháza szélesebb, mint gondolnád. Bármilyen apró rezdülésből lehet ihletet meríteni, ha már meghoztad a döntést: változtatsz. Az viszont fontos szempont, hogy megszólítson, megérintsen, átjárjon, hogy azt érezd: ez a valami a tiéd. Univerzális, mindenki számára hatásos sikerrecept nem létezik! Ahhoz, hogy tudd, hol keresgélj, ismerned kell önmagad. Hiszen ahhoz, hogy jól válaszd meg a motivációs eszközöket, tudnod kell, mitől indulsz be igazán!

 

A belső motiváció visz előre!

Kétféle motiváció létezik. Az egyik legjobb külső motivátor az adóhivatal, akinek hónapról hónapra átutaljuk a bérünk egy részét és minden évben bevalljuk az adónkat, hiszen tudjuk, hogy ha nem tesszük, az bizony következményekkel jár. Sokaknak szüksége van a külső hatásra, úgy is mondatnánk egy kis fenékbe rúgásra ahhoz, hogy előre mozduljanak. Ők azok, akik nem motiválják magukat, inkább csak hagyják magukat motiválni. Akár némi retorziót is igényelve, vagyis kizárólag azért, hogy ne szakadjon a nyakukba a büntetés. Ez azonban – az esetek 90 százalékában – zsákutca.  Az instinsic vagyis belső motivációval hozható létre igazi és tartós ösztönzés. Ha viszont másoknak való megfelelésből törekszünk változtatásra, az elhatározásunk aligha lesz időtálló.

A vágyaidért elszántsággal és bizonysággal kell dolgoznod, egyszersmind elvárnod a sikert, hiszen azt fogod kapni, amire számítasz! Fogadjunk, hogy ritkán kérdőjelezed meg, hogy a széked megtart-e, hiszen elvárod tőle ezt. Így működik a motiváció is. Tökéletesen bíznod kell a pozitív végkimenetelben. Számíts a jó eredményre úgy, ahogyan egy számodra fontos eseményt vársz - izgalommal és örömmel!

 

Állítsd össze saját inspirációs eszköztárad!

A motiváció körbevesz, csak nyitott szemmel kell járnod. Íme néhány hétköznapi ötlet az erőmerítéshez:

Példaképek

A jó példakép előre visz, erőt ad vágyaid megvalósításához, megcsillantja annak reményét, hogy neked is sikerülhet. Jelzőbójaként szolgálhat számodra. Amikor meginognál, egyszerűen tedd fel a kérdést magadnak: ő mit tenne most?

Blogok

Találj a célodban támogató, inspiráló blogokat a világhálón! (Ezt már ki is pipálhatod, ha a Súlyvesztőhely rendszeres olvasója vagy.) Mentsd őket a könyvjelzők közé, hogy egyetlen kattintással elérhetőek legyenek. Előny, ha a választott virtuális napló gyakran frissül, ám a kedvenc bejegyzéseidet később is elolvashatod.  Hagyd, hogy hasson rád! A motiváció testi érzete kicsit a szereleméhez hasonlítható: egyfajta rebbenő érzés a gyomor tájékán, amitől máris elszántabbnak érzed magad.

Fotók

Régen volt a „tedd ki a hűtőszekrényre...”, ma hasznosabb, ha a telefonodban, a laptopodban vagy a táskádban hordod. Felejtsd el az elrettentő fényképeket, kit érdekel, milyen voltál, amikor utáltad magad. A feladat egyszerű: olyan képeket keress, amelyeken jól érzed magad! A vidám fotók könnyebben túllendítenek a nehézségeken, és azt hirdetik: az élet szép!

Zenék

Az edzésnél is plusz hajtóerőt jelent, ha a kedvenc számaidra mozogsz. Kedvelt zenéink hallgatása a testi funkcióinkra is hatással van: változik a szívritmus, a vérnyomás és a légzésritmus is. A zene hatására a görcsök hamarabb oldódnak, a hangulat javul és rögtön kisebbnek tűnnek az akadályok is.

Filmek

A filmekben olykor ugyanazok az élethelyzetek elevenednek meg, amelyeket mi is megélünk, mindez fűszerezve – jó esetben – a forgatókönyvíró személyes megéléseivel, tapasztalataival. Ha megragad egy jó gondolat, írd fel, még jól jöhet később…

Magazinok

A női magazinok színes képi világukkal azt hirdetik: a lehetőségek tárháza végtelen! Általuk nyerhetünk bepillantást azok életvezetésébe, akik számunkra vonzó életet élnek, praktikáikat, tanácsaikat mi is kipróbálhatjuk, követhetjük.

Tippem: Rendszeresíts egy mappát azoknak a cikkeknek, amelyek számodra fontos mondanivalót, hasznos tanácsokat tartalmaznak. A megfogó képekből pedig készíts tablót!

Emlékeztető funkció

Jól jön, ha könnyen elúszol az idővel és szeretsz rendszert vinni az életedbe. Írd be jó előre a célodban támogató tevékenységek időpontját a telefonodba!

 

Segíts te is másoknak!

A legkészségesebb noszogatók a sorstársak és a közeli barátok, családtagok. A legjobb, ha kölcsönösen segítitek egymást. Beszéljétek meg, hogy időközönként számot adtok arról, hogy is álltok a tervetek megvalósításával, ez húzóerőként szolgál majd, hiszen egy szárnyaló szövetséges mellett ki szeretne lemaradni? Győz a versenyszellem! Kutatások bizonyítják, hogy a csapatban fogyókúrázók sokkal több kilót adnak le, mint a magányos harcosok.  

A bejegyzés trackback címe:

https://sulyveszto.blog.hu/api/trackback/id/tr835436626

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.

Címkék

2013 (1) ajánló (1) alakbiográfia (1) alaktípusok (3) áldozatszerep (1) álomfal (1) bátorság (1) belső béke (1) bioritmus (1) body&mind (1) boldogság (1) bőrszépítés (1) búcsú (1) célkitűzés (1) céltudatosság (1) cikkajánló (1) coaching (8) csoda (1) cukor (1) cukoréhség (1) diéta (2) dietetikus (2) Dukan (1) edzésterv (1) egyensúly (2) ekcéma (1) elengedés (2) életérzés (2) életmódcoaching (3) életmódszemlélet (1) életmódtervezés (1) életmódváltás (10) életmód egyperces (1) elhízás (3) embodiment (1) energia (2) energiabomba (1) energiahiány (1) énidő (1) erőforrások (1) ész és szív (1) fehérjeturmix (1) félelem (1) felkészülés (4) fitnesztrendek2014 (1) fitspiration (1) fogadalom (1) fogyi-fogadás (1) fogyókúra (3) futás (2) GI diéta (1) globesity (1) google (1) gyakorlatok (3) gyaloglás (1) gyorsstratégiák (1) haslaposítás (7) határkezelés (1) hatékonyság (1) heidi (1) HeidiKlum (1) hizlalószokások (2) Horace Fletchert (1) hőségtippek (1) időmenedzsment (2) inspirációs eszközök (1) írásterápia (1) itt és most (1) játékos önismeret (1) jóga (1) karácsony (2) karrier (1) kazein (1) kérdések (1) komfortzóna (1) könyvajánló (1) korlátozóhiedelem (2) küldetéstudat (1) laktóz (1) lélektippek (1) lélektréning (5) lelkierő (1) lista (2) meghívó (1) megújulás (1) mentáltréning (4) mikulásbuli (1) minifogyi (1) minitréning (1) motiváció (11) narancsbőr (1) nassolás (2) Ne-Csináld-Lista (1) NőkLapja (2) nomilk (1) nyaralás (1) nyíltnap (1) olcsósport (1) önbizalom (2) öncoaching (2) önfegyelem (1) önfejlesztés (1) öngyógyítás (1) önismeret (5) önmarketing (1) önmotiváció (1) otthonitorna (1) paleo (1) pihenés (1) pilates (1) programajánló (1) puffadás (1) sebezhetőség (1) siker (5) stresszevés (1) stresszkezelés (3) súlycsökkentés (1) súlykontroll (1) súlylabda (1) súlytartás (1) súlyvesztőklub (4) Súlyvesztő Tréning (1) svédasztal (1) szabotőr gondolatok (1) személyiségfejlesztés (4) szenvedély (1) szeretetnyelvek (1) szerződés (2) SzexiHasProgram (8) szuperélelmiszerek (1) szuperképességek (1) szupervízió (2) tanácsadás (1) táplálkozás (11) táplálkozás-pszichológus (1) táplálkozás tévhitek (1) természetes testsúly (1) testedzés (8) Testőr (1) testtudat (1) tévhitek (1) túlevés (1) vágytabló (1) válság (1) változás (1) vonzástörvénye (4) William Banting (1) Címkefelhő

Archívum

Egyéb

süti beállítások módosítása